DE ECHTE BRES COLUMN 31

Hallo overheid, het zijn verdomme geen incidenten meer hoor, maar als jullie zo graag geschokt willen zijn dan doen jullie dat maar als je vrouw, vriend of genderhuppelepup vreemd gaat omdat ze die domme koppen niet meer willen zien van jullie.

We hebben het natuurlijk over de dagelijkse geweld en steekpartijen door minderjarigen of jonge mensen, en mijn vraag is als jullie uit geschrokken zijn hopelijk er eens een keertje wat aan gaan doen. Allereerst die steek partij in Rotterdam waar een 15 jarige jongen werd doodgestoken door ook een 15 jarige jongen, en dan die steekpartij in Delft waar dat meisje werd neer gestoken op dat schoolplein door een jongen van 19 jaar. En dan het meisje of jongetje Frédérique van 14 jaar die zwaar mishandeld is door (ja, en dat durfden jullie niet te zeggen) een paar kop schoppende kut Marokkanen.

En zo kunnen we eigenlijk nog wel een tijdje doorgaan natuurlijk, en ga je je eigen afvragen waar en hoe kan dat nou dat al die kinderen ineens een mes mee nemen, en dan niet om er een appeltje te schillen. Zijn het de ouders die motte opletten als de kinderen van huis gaan misschien, want ik heb filmpies voorbij zijn komen (ik meen uit Rotterdam) van knaapjes van nog geen 15 jaar die voor de camera liepen te bluffen met een machete .

En oké, een aardappelschilmesje kan je nog wegfrommelen maar een machete van ruim 25 centimeter die douw je niet zo maar effies in je broek. Dus ik denk in de eerste instantie dat de ouders toch beter motte opletten. Ja, en dan preventief fouilleren zou ook geen kwaad kunnen op de scholen. Messen of boksbeugels gelijk in beslag nemen en aangeven bij de politie. En dan natuurlijk op de straat daar moet gewoon door agenten die zien dat zo’n randdebiel met een groot mes loopt te zwaaien opgetreden worden en zo’n klootzak gelijk neerschieten.

“Goh Henk wat ben je hard” hoor ik jullie nu denken en zeggen maar het is toch zo, die schieten dan geen kind neer maar een mens die zo vol haat zit dat hij een ander het leven wil beëindigen, en natuurlijk kun je dan ook zeggen,”ja maar Henk denk ook eens aan die politieman die dan een kind neerschiet”.

En dan zeg ik op mijn beurt, nee die politie agent hoef zich niks te verwijten, die is daar voor getraind en heeft helpen voorkomen dat zo’n randdebiel een leven neemt of probeert te nemen. Dus OM, Overheid en al die door een roze bril kijkende instanties doe er godverdomme wat aan voordat het helemaal uit de klauwen loopt, want het is nu al vijf voor twaalf.

Ja, en dan natuurlijk de Olympische spelen 2020 zoals ze genoemd worden en gehouden worden in Tokio. Het is wat hoor, wat een kut situaties voor al die atleten die gepast en ongepast getest motte worden, corona oplopen, gelijk naar hun kunstje naar huis vliegen om daar dan een bescheiden feestje te vieren met een beperkt aantal mens en familieleden.

Naar mijn mening had ik die Olympische spelen lekker uitgesteld want die heeft helemaal niks meer te maken met sportieve prestaties, want geloof mij nou maar als een atleet in wat voor categorie dan ook hun hele vrije tijd op hun hotelkamer motte zitten, nergens heen mogen, precies motte lopen waar de officials hun de opdracht geven.

Mocht je corona hebben krijg je instructies via een luidspreker en je mag per godsgratie 15 minuten effe je raam open gooien of wat frisse lucht te happen….nee ik vind dit echt niet normaal meer. Dat is echt killing voor de sporters. En dan onder deze omstandigheden nog zo je inzetten en een hoop medailles mee terug nemen naar Nederland, dan ben je voor mij toch wel een stelletje bikkels mannelijk en vrouwelijk, en heb daar enorm veel respect voor.

Waar ik ook raar tegen aankijk, en misschien kan iemand mij dat uitleggen, is de enorme slaafsheid van de ballen jongen/dames bij het tennissen. Ze zitten constant in de start houding want zodra er een bal in het net terecht komt vliegen ze aan beide kanten op en pakken de bal en vliegen weer terug in hun start houding.

Die gastjes achter de spelers zijn nog erger want als een speler maar knikt staan ze stijf in de houding om met gestrekte arm die ballen naar de speler te gooien en dat gedaan hebbende gelijk met hun handen op de rug weer in de houding. Ik vraag me eigen dan af of dat wel normaal is mij lijkt het overkomen als erg onderdanig zo niet onderkruiperig naar de spelers en officials toe, maar het zal wel weer aan mij liggen.

En dan eindelijk ben ik verlost van die rottende kiezen en wat is dat een heerlijk gevoel zeg. Wel effe wennen natuurlijk, maar aan de smaak die ik in mijn bek had van rottende sprinkhanen, en die mijn Corretje ook duidelijk rook als we op de bank tv keken is nu gelukkig pleitte. Nee maar nou gaan jullie lachen, omdat er bovenin twee tanden verrot waren en die zijn nu getrokken, maar daar stond en staat nu nog een eenzaam tandje tussen, en iedere keer als ik lach dan voel ik hem tegen mijn wang aan kletsen.

En dan heb ik het idee dat ik op die Spaanse komiek en voormalig acteur lijkt die zo gek moest lachen altijd, die Juan Joya Borja (artiestennaam) El Risitas. Nou en dan moet ik weer gieren van het lachen en mijn Corretje ook natuurlijk. Ja ja we lachen wat af zo samen, al is het vaak meer leedvermaak van Corretje haar kant.

Ik zou zeggen, geef effe een reactie hier of jullie het met mij eens zijn of niet natuurlijk!!

Lieve groet van Henk Bres!

7 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 31

    1. Helemaal eens met je Henk!!!Je zegt precies wat er speelt in Nederland!Laten we ook die verwende gasten uit het gooi niet vergeten die een jongen dood schoppen en pas na 2 weken eindelijk 2 van de 9 gearresteerd!Jongeren die met messen lopen,mogen van mij in nood situaties neer geschoten worden!En de ouders mede verantwoordelijk houden!Wens jullie een goede week toe en tot de volgende keer lieve groet uit Amsterdam Wil van Tol

  1. In grote lijnen met je eens Henk.. En wbt het tennis verhaal…. Tja.. Noem het discipline…. Iets wat de ontspoorde jeugd zou moeten meekrijgen in hun opvoeding…. Ik ben een voorstander van (heel ouderwets) opvoedingsgestichten….dit voor al die jongeren die delicten op hun geweten hebben…. op de manier zoals het nu gaat, hellen we de berg af.. 😒.. Mja.. Ze zijn te soft hier… Ik zeg aanpakken en doorpakken… En Politie meer beschermen ipv afbranden… Want zonder hun belanden wij in een totale Anarchie… 😔. Dit in het kort mijn bescheiden mening.. Fijn weekend 🍀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven