DE ECHTE BRES COLUMN 29

Verleden week begon ik al met de zin ’tering wat een week’ maar het is nog erger geworden zeker met dat wateroverlast in Limburg, Duitsland en België. Ach mensen wat heb ik toch een medelijden met die lui daar die echt alles kwijt zijn door dat water, het is gewoon een ramp.

Inderdaad een watersnoodramp met heel veel leed voor mens en dier. Je zal je huis maar uit motte, net een leuke zaak begonnen en door de corona helemaal naar de klote zijn gegaan, dan nu eindelijk mogen er weer wat mensen je tokootje bezoeken.

Nee loopt je hele zaak onder en dan komt het spreekwoord * je hoofd boven water houden* echt wel van toepassing. Die mensen die zien het toch niet meer zitten volgens mij, maar ik mot eerlijk toegeven dat die Limburgers wel tegen een stootje kunnen.

Want ze helpen elkaar allemaal, het maakt niet uit hoe maar ze zijn er voor elkaar en dat is dan ondanks de ramp een mooi gezicht. Buren (wat mij opvalt vaak jonge mensen) die de hele nacht vrijwillig met zware zandzakken lopen te sjouwen en te gooien om de buren of vrienden en ook onbekende te helpen tegen het water. Wat helaas vaak een verloren zaak is maar ze blijven doorgaan (respect daarvoor).

En natuurlijk ook de dieren motte we niet vergeten want iedereen ziet wel die filmpjes bijvoorbeeld van dat konijntje op een soort van vlot dat met de harde stroming werd mee gesleurd, die koe die honderd kilometer had gezwommen, of dat schaap dat maar net gered kon worden door de brandweer. Ook die hond die op zijn achterpoten rechtop in het water stond en zo dankbaar was dat hij de boot van de reddingswerkers in mocht

Buren die eten en drinken komen brengen aan de mensen die continu bezig zijn, en zo zie je maar dat als er wat gebeurd de Nederlander vaak in de bres springt voor zijn medemens. Wat mijn persoonlijk op viel dat er alleen maar blanke mensen stonden te zwoegen en geen Silvana-atjes of Akwasi-tjes want die waren in geen velden of wegen te bekennen.

Maar dat kan ook aan mij liggen want die wonen er misschien helemaal niet. Waar ik me eigen ook zo pissig om kan maken dat zijn die ramptoeristen die met hun geile aaifoontjes  andermans ellende staat op te nemen om het thuisfront te laten zien dat ze erbij waren. Een schande vind ik dat, en ik ben het niet gauw met een burgemeester eens maar die stond vanmorgen bij SBS6 een oproep te doen of de ramptoeristen a.u.b wilden thuis blijven.

Natuurlijk waren ze over een paar dagen welkom in het mooie Limburg want dan kunnen ze mooi helpen de boel op te ruimen, en dan krijgen ze nog een heerlijk stuk vlaai bij de koffie ook aldus de burgemeester daar. Ik wens de mensen daar heel veel sterkte toe, en hoop dat er ook steun aankomt door de overheid want dat kunnen deze door het overstromende water getroffen mensen echt wel gebruiken. Ik wens ze in ieder geval heel veel sterkte toe de komende tijd!!

Dan heb ik mij groen en geel ge-ergert aan een column van het Parool die geschreven was door ene Kymmora Vrede en dat ging er over dat ze in een witte maatschappij leefde. En als ik mij ergens pissig over kan maken dat iemand van kleur mij WIT (of dat hij of zij het over een WITTE MAATSCHAPPIJ HEBBEN) noemt terwijl ik BLANK ben.

Ik zal deze column hier bij plaatsen zodat jullie kunnen kijken of dit nou rechtvaardig is dat ik me eigen aangesproken voel, en ik heb besloten zolang er figuren rondlopen die dit soort verhalen en onzin schrijven, ik deze lieden gewoon als apen of zilverruggen benoem.

Ik meen het echt, ziek word ik van dat slachtoffer gekruip want het is niet anders. Citaat: *Wijzend en starend kijkt men me aan. Dit is niet anders dan normaal, normaal in mijn wereld*
Een wereld waar hun stem niet telt en waar hun cultuur in gevaar is.

Ik vraag aan mijn trouwe lezers van deze column….word je hier nou ziek van of niet, heb ik het recht om dit soort kloothommels die zich in een slachtofferrol rollen om die APEN te noemen of ZILVERRUGGEN want sinds dit soort apen hier in Nederland het bijna voor het zeggen hebben, en ieder podium of platform hun zielige kut verhaaltje kunnen en vooral MOGEN ventileren ben ik ook de normale bruine en getinte mensen als apen gaan zien.

Terwijl ik daarvoor het helemaal nooit de verschillend zag. Blank of zwart/bruin wat maakt het uit we zijn allemaal mensen.

Dus voor eens en voor altijd….ik ben niet racistisch, en zal het nooit worden ook want ik kan met iedereen door 1 deur maar als je in een grote slachtofferrol als bruine medemens mij en WITTE MAN (MAATSCHAPPIJ) noemt en mijn normen en waarden probeert te veranderen, en geld en excuses uit het slavernijverleden wil dan ben je voor mij gewoon een stink AAP en zo zal ik je blijven noemen totdat je opzout of dat je volledig integreert en een trotse Nederlander wordt met Nederlandse normen, waarde en gebruiken (die zijn er).

Ik zou zeggen, geef effe een reactie hier of jullie het met mij eens zijn of niet natuurlijk!!

Lieve groet van Henk Bres!

8 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 29

  1. Mijn hemel wat heb ik ook een pestpokkehekel aan dat soort jankverhalen . Ik zit ook regelmatig achter mijn laptop dingen te roepen die een aantal jaren geleden ondenkbaar waren , vooral bij opsporing verzocht en ik getinte multiculti parels aan het ” werk ” zie . Fijne zondag samen !

    1. Dank je wel, Jan ouwe rukker…..had je je plaatje nog gehoord vannacht wat je had aangevraagd van je favoriete zanger Andre Hazes JR “Leef”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven