DE ECHTE BRES COLUMN 28

Heilige Maria, wat een week zeg en het mot niet gekker worden want onze misdaad verslaggever Peter R de Vries is neergeschoten op klaarlichte dag. Ik weet het niet hoor een aanslag plegen in een straat waar 10 tallen film camera’s voor de veiligheid bij iedere winkel hangen, iedereen weet (met een beetje criminele inslag) dat je juist daar op klaarlichte dag niks mot flikken en zeker geen aanslag plegen.

Heel raar vind ik het bijvoorbeeld dat je de hele week helemaal niks meer heb gehoord, ja je hoord genoeg natuurlijk, maar ik weet echt niet of dat wel de waarheid is. Niks hoor je over zijn toestand, hij ligt dus in een ziekenhuisbed en niemand zeg iets. Is hij misschien al overleden, en lokken ze een andere hitman in de val? Valt het misschien allemaal wel mee want hij heeft 2 advocaten op bezoek gehad, maar er viel weinig te bespreken met Peter R als je in coma gehouden wordt.

En als je doorzeeft bent met kogels waarvan 1 kogel in zijn hoofd (er zijn 5 schoten gehoord) zijn die andere 4 schoten dan langs Peter R de Vries gegaan, en dat hij helemaal niet is geraakt alleen in zijn hoofd.

Wat ik bedoel is; iedereen heeft de filmpjes gezien en die staan nu nog op menig telefoontje. Er is namelijk helemaal geen bloed te zien alleen dan een beetje op zijn hoofd, ik heb de filmpjes ook gezien en hij had een wit pak aan en als daar vier kogels het lichaam hadden geraakt dan had je dan veel meer bloed motte zien volgens mij.

Peter R en ik kunnen niet door 1 deur heen want in het verleden heeft hij laten blijken dat hij een bloedhekel aan PVV’ ers heeft en dat is wel zijn probleem en ik heb hem toen ook laten blijken dat ik het een arrogante kwal vond. Maar dat mot je dan maar vergeten zodra er dit soort dingen zijn gebeurd omdat ik de laatste zou zijn die hem dit zou toewensen.

Maar ik blijf het een gekke zaak vinden, in de eerste instantie neigde ik te geloven dat die Ridouan Taghi er achter zou zitten maar die man heeft wel genoeg geld om een paar behoorlijke huurmoordenaars in te huren en niet van die kneuzen. Terwijl ik dan nu weer een beetje gaat denkend dat het van de kant afkomt van Holleeder want hij verdedigde natuurlijk zijn twee zussen (Astrid en Sonja). Maar als je Ridouan Taghi dan vergelijkt met Willem Holleeder en hoe knullig de hele moord aanslag is uitgevoerd, dan weet ik wel welke richting ik zou gaan denken.

Maar misschien is er heel wat anders aan de hand en is het allemaal opgezet om die Taghi en Holleeder achter de tralies te krijgen. En ik weet niet of jullie het merken (de trouwe lezers wel denk ik) dat ik steeds wantrouwiger word als er zulke dingen (Italiaanse) taferelen gebeuren hier in Nederland.

Ook vond ik niet dat het een aanslag was op het vrije woord en op journalisten omdat Peter R zich natuurlijk als misdaad verslaggever zich in een schimmige wereld bevond. Door zijn werk had hij goeie contacten met de grote jongens van de onderwereld en had bijvoorbeeld Cor van Houten als vriend, en Klaas Bruinsma (de Dominee) en Peter R leefde daardoor toch net zoals John van den Heuvel in een wereld waar liquidaties schering en inslag zijn. En het verbaasde mij dan ook heel erg dat hij geen beveiliging wilden zoals andere misdaad journalisten, en advocaten waarvan er laatst ook al eentje is geliquideerd.

Nee, ik vind het een hele rare zaak alles door elkaar genomen en ik hoop voor Peter R dat hij er (als hij nog leeft) weer spoedig bovenop gaat komen, en er niet als een kasplantje uitkomt want een schot in het hoofd is en blijft toch altijd heel erg.

En om toch maar positief deze column weer te beëindigen, het mag ook wel gezegd worden dat Peter R de Vries ook een hele hoop goede dingen heeft gedaan zoals de Puttense moordzaak en Nicky Verstappen, en ook in de zaak van Tanja Groen heeft hij zich vastgebeten als een pitbull……we mogen elkaar dan wel niet, maar daarom mag je wel zijn goeie dingen benoemen.

Ik zou zeggen maak jullie niet druk, en tot de volgende keer.

Lieve groet van Henk Bres!

UPDATE: Peter R de Vries is helaas overleden, ik wens de nabestaande veel sterkte toe.

2 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 28

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven