DE ECHTE BRES COLUMN 24


Jaaaaaaaaa…..het gaat beginnen, en dan bedoel ik natuurlijk de EK 2020 geen 2021 want het gaat de boeken in hoorde ik als 2020. Het zal mij een reet roesten als we maar kampioen worden. Of minimaal de finale halen natuurlijk, steeds meer zie je hoe Den Haag helemaal Oranje kleurt en ik vind het heerlijk. Gewoon effe al die kameleneukers vergeten die hier ons leven tot een hel proberen te maken, vrouwen lastig vallen , steek en schietpartijen veroorzaken, gewoon effe alleen maar Oranje.

Zelf heeft mijn Corretje de gehele ramen van huize Bres Oranje versiert, ook met Oranje verlichting die we natuurlijk dag en nacht laten branden. Mensen die er foto’s en filmpjes van maken. Maar dat is natuurlijk pineuts vergeleken wat mijn goeie vriend Danny van Dijk met zijn gehele team van de *La Onda* van de Marktweg hebben gepresteerd, want die hebben hun straat hebben omgetoverd tot mooiste Oranje straat van 2021.Het is niet te geloven wat een maanden van werk daar in hebben gezeten en voorbereiding, alles regelen waar zelfs hun vrouwen aan mee gedaan hebben. Iedereen van groot tot klein heeft mee gedaan en met resultaat.

Niet normaal weer wat een pers en andere media die gasten hebben gehaald, zelfs BN’ers van Gerard Joling en Jeroen van de Boom die met cameraploegen op een grote trailer gewoon de Marktweg op reden met een vleugel erop om in de mooiste Oranjestraat van Nederland hun clippie op te nemen op de muziek van ‘Susanne, Susanne’.

Ja, en dan mochten natuurlijk ook Johan Vlemmix niet ontbreken, Veronica, 538, Koen en Sanders Show, Pownet, NOS, TV West, SBS, RTL en zelfs de ZDf van de Duitse tv waren er. Zoveel radio en tv stations het is eigenlijk te veel om op te noemen. En daar had Danny dagelijks contact mee om de mooiste Oranjestraat een beetje up te daten. Ik ga zelf ook al een paar weken af en toe kijken op de marktweg en het is daar zo gezellig, en wat ik niet begrijp is dat het allemaal kan.

Nu gaan jullie je afvragen wat er dan allemaal kan, nou gewoon ,Turken , Marokkanen , Surinamers en en mensen van allerlei pluimage en verschillende nationaliteiten. Iedereen maar dan ook iedereen die daar in de buurt woont hebben mee gedaan, met sponsoring, spullen, auto’s die stopten en wij willen mee doen en wat geld gaven om dit te realiseren.Ik had het vroeger al dat ik mij afvroeg hoe dat nou in hemelsnaam kon, Feijenoord, Ajax, Den Haag, Utrecht en noem maar op wat voor club in Nederland.

Als je hun supporters bij elkaar zette dan brak de pestpleuris uit en vochten ze elkaar de pan uit. Maar zodra dan je alle partijen naar een Oranje wedstrijd laat kijken (zelf mee gemaakt in Bern) dan staan ze gebroederlijk naast elkaar helemaal in het Oranje om het hardst te zingen om die Leeuwen naar de overwinning te schreeuwen.

Gisteren is het begonnen de aftrap van het EK met Italië en vandaag speelt Nederland zijn eerste wedstrijd tegen Oekraïne en geloof mijn nou maar als ik zeg dat ik al bonje krijg bij het eerste doelpunt dat Oranje scoort want ik heb mijn vuvuzela al naast de bank staan en als mijn Corretje ergens een hekel aan heeft en Jimmy ook trouwens dan kan ik die (volgens haar woorden) kut-toeter beter ergens douwen bij mij waar de zon nooit schijnt LOL ;-)) Ook heb ik eigenlijk al een kleine overwinning behaald, want de laatste keer dat ik in de mooiste Oranje staat van Nederland was waren ze aan het filmen vanuit een hoogwerker, terwijl ik heerlijk aan een bakkie zat vroegen ze of ik het ook eens van bovenuit wilde zien. Nou heb ik al heel veel film en tv opnames gezien van deze straat ook zelfs met een drone die boven de daken en (dertig kilometer) vlaggetje vloog, maar zoals jullie weten heb ik al hoogte vrees als ik op een krant sta dus paste ik netje voor het aanbod.

Maar ja, je weet hoe kerels onder elkaar zijn en ik wilde niet voor lul staan natuurlijk dus *Hup Henkie Hup* die bak in en gewoon omhoog tot boven de daken en ik mot toegeven dat het echt een fantastisch gezicht was. Ik was effe bang toen ik naar beneden keek maar ach toen ik weer veilig beneden stond was ik natuurlijk de held van de dag,  en dat gebeurd ook niet iedere dag toch?


Ik was die dag met mijn scootmobiel met daarop twee oranje vlagen, met een juichcape en oranje pet op naar de Marktweg gereden, en ik zag de mensen denken kijk daar gaat weer zo’n ouwe randdebiel die denkt dat we gaan winnen….maar geloof mij nou als je de sfeer en de gemoedelijkheid heb mee gemaakt met het om toveren van de Marktweg naar de Oranjestraat dan ben je er zeker van dat het gaat leven en dat ze minimaal de finale halen.

Zo niet dan hebben we heel veel lol gehad en de Nederlandse waarde weer hoog gehouden, en daar ben ik als ras echte Hagenees/Nederlander best trots op. En dat zelfs de wouten en de gemeente meewerkten en echt iedereen die maar kon daar zet ik mijn petje voor af.

HEEL VEEL STERKTE VOOR HET NEDERLANDSE ELFTAL, EN LAAT DE LEEUW NIET IN ZIJN HEMPIE STAAN!!!!!!!!


Tot volgende week!

Lieve groet van Henk Bres!

Update: Oranje-Oekraïne 3-2

Oranje-Oostenrijk 2-0

4 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven