DE ECHTE BRES COLUMN 25

Eindelijk heeft Corretje haar eerste vaccinatie gehad en met Pfizer zoals ze wilde en geen AstraZeneca. Ze moest daarvoor naar de oude broodfabriek in Rijswijk, het was erg druk en ik was blij dat ik een parkeerplekje had. Terwijl ik in de auto op haar zat te wachten ging mijn telefoon, en het was mijn beste vriend Danny van de Marktweg of mot ik nou Oranjestraat numero uno zeggen?.

Ik heb daar verleden week uitgebreid over geschreven (zie column 24) en ik hoorde aan zijn verrotte stem dat het feesten daar zeer beslist nog aan de gang was. Hij vroeg mij waar ik was en vertelde mij dat komt mooi uit want over een half uurtje komt Geert Wilders naar de Oranjestraat toe en hij vond dat natuurlijk grandioos en hij vroeg of ik dan ook effe wilde komen.

Ik zei natuurlijk ja vriend dat is goed, omdat het altijd leuk is om Geert weer effe te zien. Zo gezegd zo gedaan en toen Corretje geprikt was gingen wij met gezwinde spoed naar de Marktweg. Ze zaten al op ons te wachten, en we zaten ongeveer een kwartiertje aan de koffie (met dank aan Lian) toen Geert Wilders met zijn gevolg de straat binnen kwam rijden, uitstapte en samen met Macho op zijn gemak de hele straat begon te bekijken en uit te lopen.

Toen hij bij ons hoekje was aangekomen hebben we effe kort maar vriendelijk met elkaar gesproken en je kon zien dat hij het echt grandioos vond al die Oranje versieringen. Hij wenste iedereen een hele prettige wedstrijd, en hup daar ging de hele stoet weer terug naar de Tweede Kamer denk ik. We hebben nog effe zitten napraten met Danny en zijn maten en ze waren super trots dat Geert Wilders als echte volksvertegenwoordiger even de moeite had genomen om naar hun versierde straat te komen kijken en de veren die hij in hun kont stak namen ze graag aan.

Danny vertelde mij nog dat onze Burgemeester Jan van Zanen die avond nog zou komen kijken en vroeg aan mij kom je ook nog, ik zei misschien wel ik kijk wel. Nou had ik nou maar gegaan want toen er een wagen met natuurlijk beveiliging de Oranjestraat in kwam rijden en onze burgemeester stapte eruit werd hij ontvangen door Danny, en gelijk zei Jan van Zanen tegen hem “vind je het erg dat ik nog iemand heb meegenomen”. Wel nee natuurlijk niet zei Danny en de burgemeester vervolgde “ik heb de Koning mee genomen” en terwijl hij dat zei stapte inderdaad Koning Willem Alexander uit de auto, en geloof mij nou ik heb Danny nog nooit zo’n een bekkie zien trekken.

Helemaal verbaast vroeg hij aan Willem Alexander ‘ben jij het echt of….’ ja hoor zei Willem ik ben het echt en samen met natuurlijk de hele Oranjestraat in hun kielzog hebben ze de Marktweg bekeken en zijn ze ook in het heiligdom van de “La Ondas” geweest namelijk de tuin waar de makers van dit Oranje spektakel samen de wedstrijden van het Oranje elftal zitten te bekijken, vroeger op een groot scherm in de straat, maar nu vanwege de Corona maatregelen dus niet.

Ik heb nog nooit zoveel trotse gezichten van wat voor nationaliteit dan ook zien glunderen dat hun Koning Pils op bezoek kwam en je kon zien dat de woorden van Danny ook waren gemeend ‘Dit is echt de bekroning op ons werk (drie maanden bezig al)….dit is te gek.

Het mooiste vonden ze dat hij hun taal sprak gewoon Haags, en ze moesten ook gewoon Willem zeggen, en hij gaf hun niet het gevoel van dat ze uit een ander milieu kwamen waren nee het was zo ze waren op dat moment gewoon kerels (en dames natuurlijk) die liepen te genieten van de Oranje versieringen.
GRANDIOOS EN SUPER BEDANKT WILLEM DAT JE DE MOEITE NAM EN EEN VAN ONS WAS!!.

Ja tot zover het verslag vanuit mijn hart omdat ik het ook echt super vond vooral voor die gasten natuurlijk. Maar nou komt mijn ergernis weer, eigenlijk al gelijk na het zien van die prachtige beelden van het bezoek van Koning WA kreeg ik al de tering in want de Koning had het gewaagt, jawel om iemand een handje te geven en de anderhalve meter regel niet in acht te nemen.

Daar ging het godverdomme alleen maar over, niet dat het super tof was dat onze Koning met burgemeester zich in het Transvaalwijk/Schilderswijk hadden bevonden als gewone burgers zou je haast zeggen, en daar een kwartier lang een prachtig moment van samenwerking tussen verschillen de culturen (zie mijn vorige column) heeft bewonderd en zelfs deel van uit hebben gemaakt.

Nee die lamlul van een minister Ferdinand Grapperhaus, dat slappe aftreksel van een zoutzak die vond het niet kunnen dat de regels werden overtreden terwijl een dag later de versoepelingen werden aangekondigd. Ik weet niet of jullie het nog weten dat die Grapperhaus in het huwelijk trad en alle regels overtrad die er maar bestonden in een tijd dat de Corona tien maal erger was dan nu het geval is. En ik denk dat de meeste van de Nederlanders nu ook al gevaccineerd zijn, dus waar bemoeid deze klootzak zich in Godsnaam mee!!

Ook natuurlijk een grove schande dat die linkse cholera media uit zoiets leuk, moois, spontaans zoals het bezoek van onze Koning aan de Marktweg/Oranjestraat in Den Haag weer eens iets smerigs en negatiefs motte halen. Eindelijk eens iets wat puur is ontstaan, gezellig was, en zonder rottigheid is verlopen (rellen later op die avond hadden niks met de Marktweg te maken, die lui kwamen uit een andere buurt) weten te verkankeren met hun negatieve berichtgeving.

Misselijkmakend vind ik dat en het laat zien dat als je als gewone man iets leuks organiseert, wat goed word opgepakt en een groot feest is, er toch iets negatiefs uit voortvloeit Bedankt (Linkse) Nederlandse Media….jullie zijn zielig gadverdamme!!

Tot volgende week!

Lieve groet van Henk Bres!

6 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 25

  1. Het verhaal over het bezoek van Koning Willem Alexander aan de Marktweg vind ik tóp! Wij hebben een koning om trots op te zijn! Hij is oprecht een man van het volk (en Wilders ook!). 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven