DE ECHTE BRES COLUMN 21

Terwijl ik dit zit te schrijven zeikt het de lucht uit van de regen, hebben we ook al hagel gehad en waait er een zeer gure wind om het huis heen, we hebben de kachel zachtjes aan en als ik dan terug denk aan verleden jaar was het wel effe een poepie beter. Toen zaten we al met de Pasen heerlijk in de tuin, met een warm tot heet zonnetje waar we nu maar enkel van kunnen dromen. Ja we moeten toch echt een beetje naar de Groen linkse kant gaan want de opwarming van de aarde is nabij (zeg ik lekker met de kachel aan lol;-)).

Maar genoeg over het weer want er gebeurd nog veel meer in Nederland, neem nou bijvoorbeeld die steek en schietpartijen (Amsterdam) die nu schering en inslag zijn en niet meer af gedaan kunnen worden als een enkel incidentje. Nee het mot echt niet gekker worden, want het lijkt bijna wel normaal dat er 1 man gewoon 5 mensen neersteekt waarvan er eentje (man van 64) dodelijk is.

Wat mijn opvalt is wel dat zodra het een blanke dader betreft je de hele dag signalementen door krijgt, en zodra het een laten we maar zeggen een ‘Allahu Akbar’ is wordt dat heel stil gehouden, en krijgen we gelijk te horen dat er nog geen aanwijzingen zijn voor een terroristische aanval……ja me klote….en het jammer dat de media of de overheid het beestje niet bij hun naam durven de noemen.

Kijk naar die schietpartij in dat weiland (Broek in Waterland) tussen die overvallers en de politie, gelukkig 1 overvaller doodgeschoten en naar ik meen zijn er geen gewonden onder de politieagenten gevallen die trouwens puik werk hebben geleverd.

Want ze lopen toch maar achter iemand aan die ze voor de kloten wil schieten en dan mot je toch wel lef hebben. Ook op de tv zag je zaterdag dat criminelen gewoon zo’n 25 kilometer wagentje dwong tot stoppen, en dat die oudere dame die dat wagentje bestuurde nog geen hartaanval heeft gehad daar snap ik niks van. Maar goed het gebeurt overal en ik heb het al meer gezegd *het houd niet vanzelf op*. Dus doe er wat aan Demissionair kabinet want het blijft maar doorgaan doorgaan en doorgaan.

Waar ze wel een beetje rekening mee motte houden vind ik is die oorlogsveteraan die in België voor zwaar paniek zorgt, want dat er meer aan de hand is ben ik heilig van overtuigd. Deze Belgische militair Jurgen Koning had de bekende Belgische viroloog Marc van Ranst bedreigt, en een afscheidsbrief geschreven. Tevens had had wat zware wapens mee genomen vanuit de kazerne waar hij werkte en was bij zijn vermeende slachtoffer in de buurt gesignaleerd.

Oke, tot zover kan ik wel begrijpen dat Jurgen word gezocht ook omdat hij is gespecialiseerd als scherpschutter en een paar tours gedaan heeft in Afghanistan want als ik zo de foto’s voorbij ziet komen van Jurgen is deze soldaat en veteraan behoorlijk onderscheiden. Maar om nou zo’n klopjacht te gaan houden op deze Afghanistan ganger vind ik buiten proportioneel. Ze zoeken met pantserwagens, met meer dan 400 zwaarbewapende mannen plus honden waarbij ook zijn eigen voormalig collega’s mee zoeken, er is *licens to kill* afgegeven dus word hij gespot mogen ze hem onmiddellijk doodschieten.

Nou dan weet je dat er iets niet klopt, of deze man weet te veel en moet gewoon dood omdat hij bepaalde politica’s zou kunnen ophangen. Ik zou het niet weten want ik heb er geen bewijzen voor en ik ben echt niet van de complot theorieën maar wat stinkt dat stinkt en daar kan je vergif op innemen. Ik hoop dat ze hem levend pakken of dat hij zich ergens met publiek erbij overgeeft  zodat ze hem niet zonder meer kunnen afknallen want dat heeft deze onderscheiden militair/veteraan niet verdiend.

Ja, en dan om maar effe vrolijk te eindigen, ik hou helemaal niet van die Jumbo reclame want ik griezel gewoon van die Frank Lammers die het gezicht is maar ondanks dat hij er ook weer inzit vind ik die laatst Oranje reclame geweldig. Dat kutliedje (van de snollebollekes) blijft gewoon de hele dag in je kop zitten, en ik mot die reclame makers complimenteren met de opzet zo gaaf als die tentjes en ook de wolkjes van het weerbericht van links naar rechts huppelen .

Die ouwe mopperkont die al dat feestgedruis maar niks vind en de deur dichtpleurd met de woorden “pokke herrie” terwijl hij gelijk zo’n juichcape om zijn oren krijgt…Super.  Die ouwetje in dat verzorgtehuis met hun rollator ook van links naar rechts gaan, een heel flatgebouw in Oranje brengen en een stelletje lekkere wijven die in het Oranje gekleed dat hele flat beschieten met de Oranje Juichcape….Grandioos

Tot volgende week

Lieve groet van Henk Bres!

Mocht er een update komen over Jurgen Conings dan kun je dat hier lezen: Jurgen heeft bloemen op het graf van zijn ouder gelegd, en de klopjacht gaar vandaag de 5de dag in.


6 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 21

 1. Ha Ha wat lees ik nou kachel zachtjes .je kan bij jou in de kamer tomaten kweken geintje maar een goede column Henk gr Corry

 2. Hihi naar links
  Naar rechts
  Ik vind t overdreven van de
  Nederlandse Rambo om zo veel
  Politie militaire en de hele mikmak in te zetten voor 1 man !!!
  En idd verhaal heeft 2 kanten hè
  Media overdrijft zo als altijd
  Gr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven