DE ECHTE BRES COLUMN 20

Hier dan weer mijn wekelijkse column, en ik ga mij toch iedere keer weer afvragen of de gewone burger er eigenlijk wel toe doet. Ik geloof het namelijk niet meer en dan wel hierom, mijn Corretje heeft uitgezaaide borstkanker naar haar botten en heeft ze imuum therapie nodig. Tot zover alles in orde, omdat ze in het ziekenhuis een goede en respect volle behandeling krijgt.

Nu is er de laatste tijd heel veel over te doen, en ook wij hebben het AstraZeneca vaccin geweigerd bij onze dokter. Er werd zelfs landelijk gestopt met het vaccin omdat het te gevaarlijk zou zijn en niet te vertrouwen. Ook het vaccin Janssen scheen niet goed te zijn, dus bleef in onze optie Pfizer over of Moderna om Corretje mee te laten vaccineren.

Nou wilde wij het AstraZeneca echt niet, dus ook aan onze dokter gevraagd of er ergens een spuitje klaar ligt met het Pfizer om dat dan aan Corretje te geven.
Nou ik had net zo goed kunnen vragen of ze mijn snikkel in de brand wilden steken, want het kon niet, mocht niet en ik werd van het kastje naar de muur gestuurd (dokter versus GGD). Ik denk weet je wat, ik ga gewoon proberen of er ergens anders en spuitje klaar ligt voor mijn Corretje, baat het niet dan schaad het ook niet en ik ben naar een paar mensen toe geweest die mij kon vertellen hoe het nu zat.

Maar helaas, ik heb echt tot in de top van Nederland mensen benaderd die wat in mijn ogen te zeggen hebben en gevraagd of er een mogelijk bestond om Corretje met Pfizer te vaccineren. Iedereen wilde graag helpen, maar ja werd er gezegd dat het injecteren heel streng aan banden is gelegd en niemand een mogelijkheid had om na een weigering een ander vaccin te krijgen.

Maar goed, een paar keer zitten janken als een klein kind van kwaadheid, en ik ben nu echt boos want het zit namelijk zo dat je godverdomme zelf niet kan of bepalen wat voor troep jij in je eigen lichaam krijgt. Heel veel mensen lopen tegen deze situatie aan men wil wel worden gevaccineerd, maar dan wel met spul dat je vertrouwd. Ik heb bij het hoogste orgaan van Nederland ge-sms’t om het te vragen, (wat ik niet gauw doe) maar kreeg wel gelijk een berichtje terug en ik zal het jullie laten zien. (zie berichtje hiernaast)

Dus eigenlijk zeggen ze hiermee dat het tempo waarmee geprikt word belangrijker is dan dat jij mag uitmaken wat voor vaccin jij in de lijf gespoten krijgt, en ik weet niet of dat nou wel zo mag. Want we hebben toch wetten die er voor moeten zorgen dat het allemaal goed geregeld word, en niet alles zo klakkeloos over nemen van wat het RIVM ons voorschotelt.

En echt, ik ben niet over een nacht ijs gegaan want ik heb het aan verpleegkundige gevraagd, specialisten, politica’s en hooggeplaatste bobo’s zal ik het maar noemen (want ik wil geen namen noemen uit privacy overwegingen) om niemand in moeilijkheden te brengen. Niemand maar dan ook helemaal niemand heeft het Pfizer vaccinatie in huis om mijn Corretje en andere te helpen. En ik ben het echt niet alleen hoor want er zijn nog veel meer dringender en urgente situaties die spelen, maar nee hoor de gewone man mocht eens geholpen worden.

In Belgie is er een app waarmee mensen een afspraak voor een vaccin eenvoudig kunnen accepteren of afwijzen. “Dat kunnen we hier ook doen, in Belgie duurde het ongeveer 3 weken om die app aan de systemen te koppelen.”

Maar nee hier geld weer dit onderstaand berichtje……..snappen jullie het nog:

*U kunt niet zelf kiezen voor een bepaald vaccin. Het kabinet kijkt op basis van (internationale) adviezen of รฉn welke vaccins voor een bepaalde doelgroep geschikt zijn. Zo is het BioNTech/Pfizer-vaccin en het Moderna-vaccin bestemd voor de meest kwetsbare mensen*.

En als ik dan denk dat mijn Corretje (ook 64 jaar) is en met haar uitgezaaide borstkanker toch wel een kwetsbare doelgroep is *BEGRIJP IK ER HELEMAAL GEEN ENE GODVERDOMME MEER VAN.*
Maar goed ik ben er zwaar pissig over, en niet omdat ik als Henk Bres niet mijn zin kan krijgen maar gewoon omdat de gewone man uit de straat niet meer mee telt met dit soort toch zeker wel van levensbelangrijke zaken, en zeker omdat ik niet de enige ben die tegen dit soort toestanden aan loopt.

Maar om het effe duidelijk te maken waarom ik zo erg pissig ben doe ik hier nog effe een berichtje bij uit ‘De Tijd’ dat er in Sint-Truiden een burgemeester is die wel voor haar eigen en haar naasten vaccins heeft geregeld….want dat mag dan verdomme wel.

Ik hoop dat ze, voor de kwetsbaren mensen, nog die hele smerige rotzooi nou eens goed op poten weten te krijgen. Want dat er een stelletje klootviolen mee bezig zijn daar is vriend of vijand van het hele vaccin gebeuren het wel over eens, en dan hoef ik jullie toch echt geen namen te noemen.

Tot volgende week!

Lieve groet van Henk Bres!

7 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 20

 1. Beste Henk en Corretje,

  Wat een vervelende toestand voor jullie, met dat vaccineren.
  Ik hoop, dat er snel uitkomst voor jullie wordt geboden. Probeer aub opnieuw met de GGD een afspraak te maken. Blijf sterk! Ik denk aan jullie!
  Groetjes,

  Lucia (Loosduinen, op die fiets!)

  1. We blijven proberen Lucia (op de fiets), bedankt voor je lieve reactie en tot ziens weer!
   Lieve groet van ons, en een mooi weekend!!

  2. Lucia…..wat lief, bedankt voor de mooie bloemen….helemaal te gek, ze staan mooi….nogmaals dank ๐Ÿ˜˜๐Ÿ’›๐Ÿ’š

 2. Lieve Henk en Corretje
  Wat een ongelofelijke klerezooi dat hele vaccinatie gebeuren. Vind het vreemd dat je inderdaad niet kunt kiezen uit de vaccins want als het goed is spuiten ze nu toch niet meer met de AstraZeneca troep!
  Dus moet er voor Corretje toch ergens een Pfizer liggen ,vraag me trouwens af waar Hugo de Jonge zijn eigen mee hebt laten enten?
  Sterkte voor jou en Corretje โค

  1. Dank je wel Astrid voor je reactie, het is inderdaad een grote puinhoop.
   En dat vraag ik me eigen ook af van Hugo want die doen toch maar wat ze willen. Lieve groet van ons!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven