DE ECHTE BRES COLUMN 15 

Wat vonden jullie deze week eigenlijk van de klucht of soap van het kiezen van de nieuwe Kamervoorzitter(ster). Ze konden kiezen uit (mijn favoriet PVV) Martin Bosma, (huidige voorzitster PvdA)  Khadija Arib en (nieuwkomer D66) Vera Bergkamp.

Nou gaat er natuurlijk wel wat aan vooraf want als je zo hoorde in de wandel gangen hadden Mark Rutte en Sigrid Kaag (D66) effe een onderonsje gehad en dan denk ik zo van “Yoh we hadden van de week effe een kleine aanvaring (motie van wantrouwen) maar maar als ik jou partij nou het Kamervoorzitterschap geef kan de deur dan weer een stukkie open voor mij. Tja voor wat hoort wat maar eerlijk is eerlijk het riek toch zwaar naar stront of niet soms?

Oké je kan van Khadija Arib zeggen wat je wil, ze was vaak sjagerijnig, tenminste zo kwam ze wel eens over en bekte vaak de tweede Kamer leden af, maar denk er om het is een verdomd moeilijke baan en ik vind dat ondanks haar dubbele paspoort zij zich naar eer en geweten al die jaren heeft gehandeld (dank daarvoor). Ook had zij niet echt een hekel aan de PVV volgens mij, maar ik kan dat ook mis hebben natuurlijk.

Ja, en dan Martin Bosma, de man die het zeker verdiende om Kamervoorzitter te worden want ik kan geen Tweede Kamerlid op noemen die zoveel verstand van zaken heeft als hij. Plus daarbij nog eens verschrikkelijk goed gebekt, en een dosis humor in zijn lijf heeft waar een Hagenees jaloers op mag zijn, en dat meen ik echt.

En daarbij heeft hij het als onder Kamervoorzitter het altijd fantastisch gedaan (dank daarvoor) en het enig plus puntje is natuurlijk dat hij nu gewoon Tweede Kamerlid blijft, en wij ook zo weer van zijn scherpe woord kunnen genieten.

Oké dan Vera Bergkamp ook zij is geen onbekende in de politiek en is ook onderKamervoorzitster geweest en schijnt ook al heel lang mee te lopen, het min puntje wat er dan bij mij blijft hangen is dat ze door wat volgens mij gewoon gesjoemel is deze positie heeft gekregen en daar baal ik dan van als een stekker. Ik zeg niet dat ze er van af wist maar volgens mij is ze gewoon gebruikt zoals het in de politiek gebruikelijk is. Het is echt een tyfus zooitje daar op dat Binnenhof en ik begrijp niet hoe sommige mensen elkaar nog recht in de ogen durven kijken bah!!!! Maar ondanks mijn mening wens ik haar succes met haar voorzitterschap het hoop dat ze er wat van brouwt dus stap af van dat verbinden gedoe!!

Ja, en dan (het kan altijd nog gekker) het AstraZeneca vaccin dat ons mot beschermen tegen het covid-19 virus werd eerst aanbevolen tot 60 jaar maar dat mocht ineens niet meer en mensen die in de rij stonden konden onverrichte zaken weer naar huis gaan. Effe later mensen van boven de 60 jaar kunnen het zonder gevaar gebruiken en wat het toeval wilde is dat die dag uitgerekend Corretje het bericht binnen kreeg zat zij afgelopen vrijdag zou worden gevaccineerd met het AstraZeneca vaccin.

Nou Corretje en ik keken elkaar aan en zeiden bijna gelijktijdig “ze kunnen de cholera krijgen met die Astra huppelde pup, niet in mijn lijf die teringzooi” want we hadden die dag er voor gehoord dat er 7 vrouwen bloedproppen hadden gekregen en daar bij was 1 vrouw om het leven gekomen. Nee dank u douw die spuit maar ergens waar het licht niet schijnt bij je eigen en val mij er maar niet meer mee lastig. Maar na wat gepraat te hebben hebben we toch besloten om wel op de lijst te blijven staat alleen maar voor Pfizer, Jansen of Moderna.

Dus de dokter gebeld en we blijven op de lijst staan, ook gaat Corretje het nog eens goed vragen aan haar oncoloog want nogmaals ik wil hiermee in deze column maar weer geven dat het niet alleen politiek een cholera bende is maar ook met die vaccins.

Je kan nog maar heel weinig mensen vertrouwen en ik zeg eerlijk ik zou niet meer weten wie, en laten we in Godsnaam nou maar afwachten wie er gelijk hebben de wappies of de overheid. Ik neem nog geen beslissing, en ik vaar mijn eigen koers samen met Corretje maar het is echt moeilijk en de overheid maakt het er echt niet makkelijker op want ik heb nog nooit zo zooitje ongeregelde tyfus bende gezien als hier in Nederland en ik meen nu echt wat ik zeg, “Het gaat niet vanzelf over dit”  en ik zei er ook nog  aan zo van  ‘Wen er maar aan” maar daar kom ik van terug want Nederland mot Nederland blijven met goeie bestuurders die de normen en waarden heel hoog hebben zitten.

En Nederland weer willen terug breng naar het land van zo’n 20 a 30 jaar geleden, waar Vrijheid van Meningsuiting een heel groot goed is…..oppleuren met die asielzoekers (gelukzoekers) weg met die azc’s die vol zitten met oorlogsmisdadigers, dat klimaat gelul en zeer zeker van dat zooitje bruine (ik noem nou maar eens geen namen) die niks anders dan herstelbetalingen willen en zelfs hun intrede hebben gedaan in de Tweede Kamer…….bbbbbbbrrrrrrr…….

LIEVE MENSEN HET IS VIJF VOOR TWAALF…….LATEN WE MET Z’N ALLE WAT GAAN DOEN…….DIT GAAT NIET GOED!!!!!

Tot volgende week!

Lieve groet van Henk Bres!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven