DE ECHTE BRES COLUMN 07

Nou ik heb van de week weer mijn sneeuw pret gehad hoor samen met Jimmy mijn Jack Russeltje, gewoon als twee kleine kinderen genoten, heerlijk. Maar toen ik verleden week met die kou een lekke band kreeg had ik het wel gehad hoor. Ik hangend naar 1 kant, Jimmy trekkend aan de scoot zijn we naar huis gereden.

Toen gelijk gebeld naar Medipoint en daar kreeg ik Kees aan de lijn, en die beloofde dat er zo gauw mogelijk een monteur zouden sturen, en ja hoor zo gezegd zo gedaan binnen een paar uurtjes stond hij voor de deur en alles werd weer helemaal in orde gemaakt.

Fantastisch wat een goede service geven deze mensen toch, maar toen ik dankbaar een berichtje op mijn Facebook had gezet met een fotootje erbij kwam er ook best wat negatief commentaar van de mensen in de reacties.

Nou heeft een ieder andere ervaring met bedrijven en ik heb de VvMU hoog in het vaandel staan maar ik kan mij er niet aan onttrekken dat er toch een beetje jaloezie in het spel is als je het zo allemaal leest.

Maar goed dat mag de (sneeuw) pret niet drukken en dat deed het ook eigenlijk niet echt, maar het viel mij gewoon op dat wanneer ik iets negatiefs op Facebook neerzet je de hele wereld over je heen krijgt en je krijgt meestal dan gelijk ook een Facebook jail.. Maar nu ik eens leuk nieuws heb na wat pech te hebben gehad, gaan de mensen daar ook al jammer genoeg negatief op reageren. Maar het kan altijd erger!!

Want ik las van de week, en zag het ook op het journaal, dat er in Rijswijk een zwaar gehandicapte man van rond de twintig jaar is achtergelaten in de vrieskou nabij de Brandweer kazerne aan de Burgemeester Elsenlaan, na een tip van  een voorbijganger.

Hij is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht en daar werd een briefje op de man aangetroffen dat zijn moeder niet meer voor hem kon zorgen omdat zijn familie dakloos is.

Hij mot daar zijn neer gezet omdat hij zich zelf niet kan verplaatsen, hij had geen ID bij hem, en kon ook niet communiceren met de hulp verleners. Nou mensen hoe wanhopig mot je dan zijn om je zwaar gehandicapte kind achter te laten in de vrieskou en onder erbarmelijke toestanden. Dit doe je godverdomme je hond nog niet aan, laat staan zo’n zwaar gehandicapt jongen.

Maar laten we in een goede afloop geloven, want dit kan en mag toch eigenlijk niet gebeuren in ons mooie, rijke, nette, goed bestuurde Nederland. Waar alles door het huidige demissionaire kabinet naar de klote word geholpen, en wanneer zijn we nu eens af van dat liegende zooitje ongeregeld. O ja natuurlijk bij de nieuwe verkiezingen waar natuurlijk IEDEREEN gaat stemmen, en dan het liefst op mijn favoriete partij PVV!!.

Ja, en voor de rest modderen we maar wat aan “He Henk ga jij effe het vuil wegbrengen”, en hup zogezegd zo gedaan maar aangekomen bij de vuilnisbakken waar ik wekelijks mijn vuil in mot gooien waren die bakken verdomme allemaal bevroren.

Dus ik weer een eind verder want daar heb je ook zo’n vuilbakken plaats, maar ook daar was alles bevroren en nu mot je het het natuurlijk niet in je kop halen zoals die andere mensen voor mij wel hebben gedaan om gewoon alles er naast te pleuren.

Ik heb dat zelf ook wel eens gedaan en had toen na het voorkomen een bekeuring aan mijn reet hangen van € 260.-, want die Boa’s maken gewoon je zak open en gaan er in zitten snuffelen totdat ze een adres kunnen vinden en dan ben je dus de lul, en dat gaat hem niet worden.

Dus mijn zak weer mee terug genomen en dat zien we dan volgende week wel weer, en wat we ook volgende week gaan zien is dat geval nog steeds met die oversteekplaats van de Loosduinsekade hoek Medemblikstraat want daar word ik nu onderhand schijtziek van.

En ik ga deze aankomende week Sebastiaan Kruis effe vragen wat die wethouder Robert van Asten nou eens een keertje wat dingen gaat regelen om dat voor elkaar te boksen, wat uiteindelijk gewoon onder zijn werk valt verdomme.

Ik heb deze zebra (oversteekplaats) met knipperlichten denk ik al aangevraagd in 2019 omdat het daar een ellendig punt is waar eerdaags grote ongelukken gebeuren. Het is nu steeds bijna raak, maar het gaat een keer gigantisch fout daar en wie heeft er dan bloed aan zijn handen meneer de wethouder van Asten?, ik niet in ieder geval.

Een paar keer beleeft aan hem gevraagd hoe of wat, en zelfs een keer dat we elkaar tegen kwamen op het stadhuis (IJspaleis) heb ik hem persoonlijk daar over aangesproken, maar steeds maar wat ontkennende antwoorden. En o wacht, ik kreeg op 28-5-2020 een tweetje van deze wethouder Robert van Asten met daarin de tekst “IK KAN NIET TOVEREN HE” (Zie de tweet onder de column).

Ja, en dan nog effe voor dat ik het vergeet waar ik me eigen verschrikkelijk aan loopt te ergeren is dat er zo met twee maten word gemeten. Het was grote paniek, en er moest een vuurwerk verbod komen omdat de ziekenhuizen de gewonden niet aan zouden kunnen. Nee maar het schaatsen laten ze oogluikend toe, en daar vallen dan geen gewonde bij zeker. De ziekenhuizen kunnen de botbreuken niet aan van de valpartijen.

Een woord nog gewoon: MISSELIJKMAKEND!!

Tot volgende week allemaal.

Lieve groet van Henk Bres!!

2 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 07

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven