DE ECHTE BRES COLUMN 04

In wat voor een wereld leven wij tegenwoordig toch, eerst een Lockdown, oké daar kan ik mij dan wel wat bij voorstellen maar ik begrijp niet dat die regels voor iedereen gelden. Neem nou de kleine ondernemer, ik kan er daar best een hoop van en die begrijpen het ook niet meer, alles maar dan ook alles hebben ze gedaan om hun zaak zo corona-proef te krijgen, en nu motte hun zaken gewoon dicht blijven.

Waarom (zegt een van mijn vrienden) kan ik niet gewoon open blijven en dan niemand binnen laten zodat de mensen de spullen die ze nodig hebben, gewoon aan de deur een desk ervoor met beschermende spuugkap kunnen kopen. En walla de winkelier is beschermd de klanten zijn beschermd en als er een lange rij wachtende zijn blijven die in de vakken staan die daarvoor met lint of wat dan ook zijn afgezet.

Ik heb bijvoorbeeld ook het idee dat uitbaters van een kroeg die door deze maatregelen helemaal naar de gallemische zijn en dat ze de boel wel motte verkopen aan grote bedrijven zoals Heineken bijvoorbeeld. Die al deze cafés goedkoop opkoopt, en dan mocht het allemaal weer normaal worden, de uitbater zijn voormalige kroeg duur kunnen pachten of terug te kopen.

Weet je het is gewoon niet eerlijk allemaal, en ik ben echt niet van de complottheorieën, maar ik gaat nu toch mijn twijfels krijgen dat zulke kleine zaakjes bewust naar de klote geholpen worden.

Ja, en dan de avondklok natuurlijk daar heeft ook iedereen een mening over, ik ben het er niet mee eens omdat het mij toch te veel aan 40-45 laat denken. Ik heb zelf de oorlog niet mee gemaakt maar mijn overleden ouders wel en dat was geen fijne tijd, geloof mij nou maar als ik die verhalen van die ouwe van mij moch geloven.

Weet je ik zie het nut er niet van in  om tussen 21.00 en 4.30 uur thuis te blijven, het is enkel maar verschrikkelijk irritant en het lijkt wel of het is bedoelt om burgertje te pesten.

Mensen die op sport zitten en sávonds na hun werk effe willen sporten motte om 21.00 thuis zijn en moeten alles omzetten om hun wedstrijden of trainingen te kunnen voldoen en zo kan ik nog wel wat dingetjes opnoemen.

Een van die dingen is, ik neem effe een leenhondje om hem of haar lekker uit te laten, en ik hoorde van een maat van mij ‘ik ga wel met een leeg bandje lopen en als ik wordt aangehouden zeg ik dat ik het hondje van mij demente buurvrouw heb uitgelaten. Natuurlijk zijn dat geintjes dat weet ik ook wel maar de aanvraag voor puppy’s is nog nooit zo veel geweest.

Op de tv van vandaag hoorde ik een man zeggen dat hij een hondje uit het asiel gaat halen en dan na veertien dagen zou hij hem dan terug brengen omdat het zogenaamd niet ging…..natuurlijk ook een geintje (hoop ik).

Maar door die stomme uitspraak te doen op tv breng die meneer wel een hoop idioten op gedachten om dat soort streken ook te gaan doen, met als gevolg een hele hoop dierenleed zoals jullie wel zullen begrijpen.

Nee ik hoop dat de mensen verstandiger zijn en andere slinkse oplossing gaan zoeken maar niet over de ruggen van de dieren. Ja ook zo’n grote klootzak is natuurlijk onze goed (verschrikkelijk) lachse Gordon Heuckeroth, die ja je geloofd het niet ook een nieuw hondje heeft gekocht. Nou weet ik niet of hij Toto (frenchbulldoggie) heeft gekocht om de avondklok te omzeilen, maar het is wel toevallig.

Nee, lachend liet hij zijn nieuwe aanwinst op shownieuws zien en hij vertelde dat hij een rot nacht achter de rug had door Toto hihihihihihi….(Gordon zijn lachje) en nu maar hopen dat het maar 6 jaar duurt want ze worden eigenlijk 12 jaar hihihihihihi….(Lachje Gordon).

Of 6 maanden mag ook hihihihihihi (irritante lachje van Gordon), ja en dan denk ik bij me eigen het zal hopelijk wel een geintje wezen maar dan denkend aan zijn twee vorige lieve schatjes van die broodpoot  de Engelse buldoggies Victor en Rolf (februari 2007) die waren ook ineens pleitte.

Dus hoop maar voor Toto dat hij maar zes maanden bij die klootzak hoeft te blijven en daarna een liefdevol baasje krijgt en een super goed hondenleven, alles beter dan een uithangbord te zijn voor Gorden…..want dit soort streken vind ik walgelijk, omdat dieren levende wezens zijn en geen voorwerpen die je zo maar effe te pas en te onpas kan misbruiken en dat geld niet alleen voor deze lachende pisnicht maar voor iedereen die nu gauw zo nodig een lieve puppy wil kopen om de avond klok!!

Tot volgende week allemaal.

Lieve groet van Henk Bres!!


Een gedachte over “DE ECHTE BRES COLUMN 04”"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven