DE ECHTE BRES COLUMN 47

Hier zijn we dan weer met een nieuwe column, ik heb mij weer lopen ergeren aan die smeerlappen van die terroristische groepering van de KOZP (Kick Out Zwarte Piet) voor de mensen die niet weten wat die afkorting betekend. Onthoud die naam want dat zijn een klein groepje negers die met hun aanhang antifa (ook wel NSB’ers genoemd) er voor gaan zorgen dat wij de enge witte mensen (in hun beleving dan) er voor hebben gezorgd dat wij onze tradities aan de kant moeten zetten. Ook met dank aan het OM, de Politie, de politiek, de burgemeesters en natuurlijk de hoofd luis in dit geheel de Minister President Rutte.

Iedere keer neem ik mij voor om helemaal niks over dit kleine groepje klootzakken te schrijven, maar dan zit ik weer eens hart van Nederland te kijken en dan zie ik dat de politie alleen maar de tegenstanders van die KOZP de pleuris slaan, en ik zag zelfs een dame in haar scootmobiel omver worden gereden met een ME bus. Ik heb toch altijd gedacht dat de gewone politieagent op straat wel een beetje aan de kant stond van Zwarte Piet want een hele hoop van deze wouten hebben kleine kinderen, en ik weet haast zeker dat die Sinterklaas vieren met de Sint en zijn zwarte knechten (mooi beladen woord hé griezels).

En al helemaal begrijp ik die burgemeesters niet want overal waar dat gillende zooitje randdebielen van KOZP verschijnt is de sfeer grimmig en draait het geheid op stront uit. Dus verbied dan die klootzakken die zelfs het niet kunnen laten om kleine kinderen te bedreigen en te gillen dat de Sint en Piet niet bestaan, die gore strontzakken bah ik ben er echt helemaal klaar mee.

Ja, en dan kom ik toch ook weer terug op dat algehele vuurwerk verbod, dat is toch ook niet meer normaal. Weer een betutteling, weer een regeltje erbij maar wel een regeltje wat ze volgens mij helemaal niet kunnen handhaven. Dat bestaat gewoon niet en ik zie het al  weer helemaal voor me, pappa komt met zijn zoontje aan de hand naar buiten en omdat hij een liefhebber is van vuurwerk heeft hij geld gespaard om samen met zijn zoontje lekker een paar vuurpijlen af te steken, en wat rotjes of misschien wel een duizendklapper. Allebei met een veiligheids-brilletje op, en een pappa die dus goed is voorbereid op een mooi traditie.

Nee, hup daar komen de jeeps (als die er nog zijn) of de ME busjes en die zullen vader en zoon wel een effe gaan wegjagen want dat mag niet foei. Pappa die een paar klappen krijgt met de lange lat en een jong jongetje die er al maanden naar heeft uitgekeken en zijn vader bewonderde dat hij die mooie vuurpijlen af durfde te steken, word nu gewoon voor de ogen van zijn zoontje vernederd.

Goed zo zullen de tegenstanders van vuurwerk zeggen want het had zo maar kunnen gebeuren dat dat jongetje gewond was geraakt. Nou en weer zat ik tv te kijken en zag dat er een vuurwerkbom was gegooid op een auto en het was ongelofelijk wat een schade deze meneer had niet te geloven. de hele motorkap was aan stukken gereten en lagen er en der bij de buren verspreid, met het geluk dat er niemand was gewond geraakt.

Kijk, en als die wouten nu in plaats van dat leuke gezinnetje dat een paar vuurpijltje afsteekt die achterlijke gasten die dat zware vuurwerk afsteken en vaak hele abri’s opblazen of bruggetjes of brievenbussen zwaar aanpakken en van mij part de pleuris slaan. En ook lui die naar mensen, kinderen of dieren gooien gewoon oppakken, en dan ook goed aanpakken en niet na een foei gesprekje ze vrij laten. Ik denk dat de politie dan weer een beetje het respect terug krijgt want als ik die zo allemaal zie en hoor ben ik het ook een beetje aan het kwijtraken. Ik denk dat de pleuris uit breekt met oud en nieuw omdat ten eerste is het niet te handhaven en de mensen zijn het zat dat al hun feestjes om wat voor reden dan ook worden afgenomen.

Ja en dan weer wat nieuws uit de huiselijke sfeer want jullie weten dat ik altijd vroeg mijn hondje Jimmy uit gaat laten maar daar waar ik al jaren kom is het de laatste tijd vergeven van de ratten, grote, kleintje en het zijn natuurlijk smerige beesten en volgen mij ook een gevaar voor de volksgezondheid. Maar je hoeft er bij de gemeente niet mee aan te komen want in Moerwijk is het tientallen malen erger en daar word ook geen klote aan gedaan.

Maar goed het was vanmorgen koud, het miezerde dus had ik mijn poncho aangedaan en Jimmy en ik liepen heerlijk langs de waterkant, tot dat Jimmy ineens een ruk naar rechts maakte en bloed snel op zo’n rat dook. Hij had hem te pakken maar net verkeerd dus de rat vloog met een klap tegen mijn scootmobiel aan en sprong via mijn benen en over mijn scoot heen weer terug naar de veilige waterkant. Tot dus ver kunnen jullie het allemaal voor je zien toch?. Maar Jimmy zat natuurlijk aan de lange lijn, en probeerde die kut rat nog steeds op volle snelheid te pakken, en vloog achter mijn karretje om die rat achterna.

Dus de lijn om me strot heen mijn poncho was mee gedraaid en ik zag geen klote, me armen in de knoop en dat alles in de regen. Tegen de tijd dat ik Jimmy weer onder controle had en weer wat kon zien was ik blij dat mijn maatje Jan Boon niet nat wou worden en gelijk na het uitlaten van zijn hondje Dinky naar huis vluchten, en mij dus niet gezien heb hoe ik met die rat, Jimmy en mijn poncho had lopen klootzakken, Maar het was wel de geluksdag van die rat want meestal als Jimmy iets beet heb laat hij niet meer los.

Volgende week weer nieuwe avonturen en daar hou ik jullie van op de hoogte,

Met vriendelijke groet,

Henk Bres!!


4 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 47

  1. Om het laatste stuk moest ik gniffelen. Dat ratten vangen is herkenbaar met twee honden. Je vliegt om een lantaarnpaal of wordt bijna de sloot in gelanceerd. En toch vergeef je ze het weer zodra ze weer aankijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven