DE ECHTE BRES COLUMN 42

Wat was hij weer een beetje dom hΓ¨ onze koning Willem (vroeger Prins Pils genoemd) om met zijn hele gezin lekker op vakantie te gaan naar Griekenland. Terwijl de avond voor zijn vertrek heel het land werd gevraagd of meer vriendelijk ge-eist door onze minister president Mark Rutte en Hugo de Jonge (hierna de twee pinokio’s genoemd) dat we niet naar het buitenland motte reizen en zeer zeker niet naar de gele, oranje en rode gebieden.

Nee, dan heb je volgens mij niet zoveel op met het gewone volk ook wel gepeupel genoemd, of hij mot echt niet snugger zijn, maar daar geloof ik dan weer niks van. En dan ook het gedraai van de twee pinokio’s zo van dat ze er niks van wisten. Ook daar geloof ik geen klote van want volgens mij kan Willem zijn Maxima nog niet een beurt geven zonder dat Mark Rutte of AIVD of de rijksvoorlichting dienst daar toestemming voor heb gegeven. Nee het is niet echt leuk, en snugger of niet hij gaf wel aan dat hij met zijn familie gelijk terug kwam naar Nederland omdat het hem wel raakte al dat negatieve commentaar van het gepeupel.

Ik vind wel dat de mensen gelijk hebben, al zal ik er zelf nooit over klagen want ik vind het eigenlijk de sop in de kool niet waard en er zijn andere dingen waar ik mij mateloos aan erger. Want laat Rutte, Hugo of Willem nou is de koppen bij elkaar steken met de juiste personen en is er heel snel gaan over ouwehoeren dat ze dat islamitisch gedoe nou eens aan gaan pakken, en doen wat Wilders zegt.

Want het gaat nu echt gierend uit de klauwen lopen om dat het is niet normaal is (nu dan in Frankrijk, maar eerdaags weer hier) dat er mensen worden afgeslacht door die extremistische randdebielen op de meest verschrikkelijke manier, gewoon hun hoofd af te hakken. Deze man was leraar in Frankrijk en liet tijdens de les over de VvMU een cartoon van de profeet Mohammed zien.Ja nee, en dan mot je kop eraf want dat is natuurlijk iets waar deze dombo’s al vanaf kind af aan zijn gehersenspoeld, dat dan de ongelovige zijn of haar kop er afgehakt of gesneden moet worden.Ik heb het al zo vaak gezegd dat is ON-NEDERLANDS en dat hoort hier niet thuis in ons gezellige Nederland. Want het is hier ook al eens gebeurd in Amsterdam dat er een afgehakt hoofd van een Marokkaan voor de deur van een kroeg was gelegd als waarschuwing.

Hoe ziek moet je zijn om moedwillig iemand zijn hoofd er af te halen, en laat dat nou eens doordringen bij al die linkse wegkijkers en deugmensen. Waar zitten die met hun botte hersens, zien die niet zo als wij, hoe kijken die in godsnaam tegen dit soort dingen aan. Dit is nooit goed te praten, en jullie motte je (de linkse kliek) doodschamen dat je staat te zingen ‘kom maar binnen hier jullie zijn welkom’.

Als ik dat misselijke jongetje Robbie Jetten dan tegen Geert Wilders te keer hoort gaan omdat zijn partij D’66 en hij willen dat de waarschuwingen over het corona virus in allerlei talen zou moeten gegeven worden. In het Arabisch, Marokkaans, en eigenlijk in alle talen van vluchtelingen die er maar zijn te vinden in Nederland. Vinden jullie het gek dat Geert dan over de rooie gaat, en zegt dat ze verdomme wel de weg naar het UWV kunnen vinden en de weg weten voor telefoons, huizen, kleding, geld en eigenlijk alles. Laat ze de Nederlandse taal eens gaan beheersen en integreren wat natuurlijk al die jaren nog nooit gelukt is.

Messen, pistolen dat is waarmee een extreme moslim/mohammedaan een ongelovige om mot breng als hij echt naar de koran leeft en dan vraag ik mij af of er wel gematigde moslims bestaan omdat je die nooit hoort of ze tegen deze verschrikkelijke vorm van geweld zijn, nee het is juist anders om wat die jonge gastjes die liepen juichend buiten te roepen met een smile op hun gezicht omdat Allah de grootste is en dat ze er blij mee zijn dat deze leraar onthoofd is.Echt lieve mensen het is niets voor het westen want we zijn dat extreme geweld niet gewend, en we zullen er ook nooit aan wennen ook. Dus ik blijf het zeggen die haatpaleizen sluiten en de grenzen dicht gooien
Maar ik heb ook nog om een beetje positief af te sluiten deze column een hele leuke avond gehad bij de presentatie van het boek *MARTIEN* dat gaat over de gebeurtenissen van de familie Meiland van het Chateau Meiland in Frankrijk.

Een super avond was het die werd gegeven ondanks de corona maatregelen in het hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee.Er waren twee zalen met daarin een maximum van 30 personen en de tafels stonden op de anderhalve meter regel en zodra er bij een tafel teveel mensen stonden kwam de bediening netjes vragen of we gingen zitten aan onze eigen tafel, nee het was perfect geregeld. En we zijn blij dat we de Meilandjes nu eens in het echt heb gezien omdat we al zo lang ze op de tv zijn Corretje en ik al fan zijn. En laten Erica en Martien nou ook fan van ons zijn, want ze keken al naar het programma het Lagerhuis en de woorden van Martien toen hij het zei “o dat was het programma van de linkse Paul Wittermaaaaaaaan”.

Het leuke van het verhaal is dat ook mede dankzij mijn biografie *BRES* ook geschreven door Jan Dijkgraaf dit boek *MARTIEN* tot stand is gekomen.Omdat de Meilandjes de biografie van mij zo gaaf vonden geschreven dat ze hebben besloten dat Jan ook de biografie van Martien mocht gaan schrijven, ik ga er deze week op zeker mee beginnen want het brand in mijn handen omdat er natuurlijk heel veel in staat. En op zeker dat alles ook eerlijk is verteld, ik weet dat want dat was ook de voorwaarde van Jan toen hij mijn biografie is gaan schrijven. Dus kort gezegd een flinke aanrader, en als jullie besluiten hem te kopen dan wens ik jullie veel leesplezier!!


PS: ik wilde eerst de foto’s van de onthoofde slachtoffers en een cartoon van de profeet Mohammed hier bij deze column zetten, maar ik heb daar toch van afgezien op aanraden van mijn Corretje (niet omdat ik bang ben) maar omdat ik zeker mijn Corretje niet in gevaar wil brengen, en ook mijn hondje Jimmy niet……..


Ik wens jullie allemaal een fijne week.

Lieve groet van Henk Bres

10 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 42

 1. Goeie column weer, ik lees hem altijd weer met zoveel plezier…tja die Willem hΓ¨ tuurlijk heel veel mensen zeggen nou wat maakt het nou uit. Hij stapt in de auto in een privΓ© vliegtuig. Daar aangekomen wacht er weer een auto die naar die berg rijden en daar zit ie dan. Nee zeg ik dan, hij heeft een voorbeeldfunctie, als hij gaat gaat half Nederland ook dan is er geen houden meer aan. Bovendien heeft hij een uitkering van zo’n slordige 6 miljoen en heeft altijd vakantie. Allicht dat hij dan 1 keer in zijn leven luistert.

  Ja en over de familie Meiland, wat leuk dat je daar geweest bent. Stiekumweg ben ik wel een beetje jaloers op jullie. Wat een leuk stel. Gisteravond ook weer zo gelachen over hoe hij Chinees besteld in het Nederlands/Frans geweldig. De frikandel met open rug komt ook steeds tevoorschijn op fb. Het is het enige programma zonder dat het over geregisseerd is en waar je mensen ziet die zijn zoals ze zijn. Ik kijk weer uit naar je volgende stukkie leesvoer en wens jullie een heel fijn weekend…

  1. Ha die Lidewij,
   Bedankt voor je reactie, en het was echt heel gezellig met de Meilandjes. Echt wereld mensen…..jij ook een heel fijn weekend πŸ‘πŸΌπŸ‘ŠπŸΌπŸ’šπŸ’›

 2. Ze zijn vies door de mand gevallen, dat vergulde koppel op Huis ten Bosch. Van Rutte en de Jonge weten we dat het leugenaars en oplichters zijn en dat ze schijt hebben aan het Nederlandse volk. Alleen tijdens de verkiezingen likken en slijmen ze bij alles en iedereen om hun stem. Koning Willy is staatshoofd en heeft ook overal maling aan. Inmiddels is hij thuis en zit hij boos te Netflixen. Hij heeft echter geen reden om boos te zijn. Wij wel.

  Meiland, tsja….. Een rare man die twee keer per week op tv als een opgevoerde muis door dat kasteel loopt te rennen en te gillen. Ik word doodmoe als ik er naar kijk. “Ericaaaaa waar is de hamer? Oh nou is die hamer zoek en nu kunnen we niet verder. Oh wat een gezeik. Nou, dan gaan we maar wijnen”.

  Ieder zijn lol, denk ik dan maar. Jan Dijkgraaf zal er ongetwijfeld een mooi boek van gemaakt hebben. Wat goeeeeeeed hahaha

  1. Hahahaha….ieder zijn meug Dirk, ik vind het een heerlijke familie en we liggen iedere keer in een deuk!! En over het bovenste stukkie wat je schreef ben ik het helemaal eens!!

 3. Hey kanjer,
  Lief dat je hier reageert, en we zijn het duidelijk weer met elkaar eens.
  Het blijven klootzakken daar in het torentje en dat zal niet veranderen of we motte ze wegstemmen volgend jaar en op Geert Wilders stemmen.
  Heel veel liefs terug van ons voor jou Christhel πŸ˜˜πŸ’šπŸ’›πŸ’•πŸ˜˜

  1. En waar ben ik in het verhaal !

   Henkie Is mij gewoon weer vergeten . Maar goed als ik ze bus niet onderhanden had genomen, had die noordwijk natuurlijk nooit gered .
   Ook het de turksepizzas gingen er heerlijk in.

   Whahahah

   1. HAHAHAHA…….mafketel, er komen nog meer columns aan, en daar kom je zeker in voor vriend *VESELY* en Turkse Pizza was heerlijk trouwens!! πŸ‘πŸ»πŸ˜‚πŸ‘ŠπŸ»

 4. Weer mooi geschreven Henk.
  Ook zo met je eens, zoals meestal.
  Het drama in Frankrijk vind ik ook veel belangrijker dan de vakantie van WA. Hij was daar nu toch al dus van mij had hij mogen blijven. Rutte doet het nu af met een inschattingsfout en lacht het weg en slaapt er niet minder om. De koppen zullen ze niet bij elkaar steken Henk, want ze hebben dat schorem zelf binnen gehaald en het interesseert ze geen ene moer! En, gematigde moslim bestaat niet. Het zijn allemaal lafbekken en geloven maar in 1 profeet en dat is dan ook hΓ©t gevaar!
  Top dat je de Meilandjes mocht ontmoeten. Daar ben ik wel een beetje jaloers op. Ik ga het boek zeker kopen.
  Knuffel voor alle 3β™‘β™‘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven