DE ECHTE BRES COLUMN 23


Oranje gaat langzaam, maar wel lekker, 2-1 tegen Polen en 0-0 tegen Frankrijk (maar wel 1 x gescoord toch?), Maar wij hebben andere dingen waarover we ons druk kunnen maken omdat onze gezellige vrienden van een andere kleur en hun aanhang bezwaar hebben gemaakt tegen een paar Oranje supporters die hun gezicht zwart hadden geschminkt en een rasta pruik op hadden, en een snor opgeplakt om op hun vroegere held te lijken, genaamd Ruud Gullit.

Enkele van deze supporters stoppen met hun eerbetoon aan Gullit vanwege de ophef die er ontstaan is, de oud voetballer werd in 1988 Europees kampioen met Oranje, vandaar dit eerbetoon. De ene helft van Nederland vind het echt kickuh dat die gasten dit gedaan hebben en die andere helft vind het discriminatie. Maar met name die linkse klote pers uit het buitenland buitelde over elkaar heen en riepen allemaal “daar heb je die Nederlanders weer met een blackfacetraditie” dat natuurlijk een regelrechte verwijzing is naar onze andere held genaamd zwarte Piet.

Dus bij deze dan nog maar een keertje ‘blijf goddomme van onze tradities af’ en laat die Oranje supporters lekker Gullit eren op hun manier. Overal waar die Oranje gekken komen zorgen ze voor een feestje. En trouwens Ruud Gullit zelf heeft op alle commotie gereageerd, en hij vond het een eer dat ze hem zo’n op ludieke wijze nadoen.

Ja, en dan ook iets wat ik niet begrijp is waarom de meeste cafés in Nederland motte gaan betalen om een groot scherm neer te zetten op een plein of bij hun op terras. Iedereen is in Oranje stemming, er gebeuren weinig of niks geen rellen of teringzooi, waarom dan weer de Oranje supporter afstraffen, en hun een gezellig avondje onthouden met elkaar.

Het volgende punt is dat die caféhouders het al verdomd moeilijk hebben gehad tijdens de corona tijd, en laat deze ondernemers nu ook eens een keertje wat verdienen in godsnaam, ze betalen al genoeg belasting of niet soms. .

Maar nu aanstaande dinsdag speelt Oranje tegen mijn favoriete vakantieland Oostenrijk, en die kunnen ze volgens mij wel hebben en ik denk en hoop zelf dat die Oostenrijkers er in gaan met 3-1 dus weer reden voor een feestje.

O ja”, die twee jongens van Ghanese afkomst, Akwasi en Memphis Depay, hebben een plaatje gemaakt, ze zeggen zelf ‘met een knipoog naar al het racistische gelul wat ze over zich heen krijgen’, het heet “Bedankte Voor Je Mening” Hoe krijg je een ouwe Hagenees misselijk?….nou zo dus

Ja, en dan hoorde ik van de week in het nieuws dat er iemand was begraven op een stuk braakliggend terrein. Mensen die hun hond uitlieten geloofde hun ogen niet dat daar een graf lag, totaal compleet met bloemen en lint met daarop geschreven teksten die wezen naar Allah, en van familieleden.

Ja, echt op braakliggend terrein….nou heb ik altijd geleerd dat je een overledene niet in je tuin mag begraven op op zo maar een andere plek van Nederland. Maar nou blijkt dat er vergunning is afgegeven door de gemeente voor een begraafplaats en een moskee. De eigenaar wil geen hekken neerzetten want dan hebben de bouwvakkers er last van tijdens de bouw van die moskee. Zucht en dan kan je toch zien dat deze moslims een hele andere kijk hebben op het leven als wij…..gewoon doen is hun motto want de klote Nederlanders doen er toch niks aan en zo krijgen wij sneller ons zin.

En dan denk ik weer dat deze mensen hier niet thuis horen in Nederland, want dit hoort niet bij onze cultuur, oké die klote gemeentes zijn altijd te laat met vergunningen, maar zijn de Nederlanders aan gewent. Ik ga toch ook niet een bakkerij openen zonder dat ik ovens heb om brood te bakken of in een huis te wonen waar alleen de muren nog maar staan.

Nee het is hun manier van dwingen, eisen en schijt aan de Nederlandse regelgeving, oké iedereen flikt wel eens wat en daar heb ik vrede mee. Maar sommige dingen kunnen gewoon niet en een daarvan is een lijk begraven op een (nog) braakliggend bouw terrein……het lijkt wel of ze het expres doen om ons te choqueren!!!!

Tot volgende week.

Groetjes van Henk Bres!!

7 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 23

    1. Ha die Ferry, bedankt voor je reactie, en inderdaad, eisen, eisen en nog eens eisen , dat is wat ze goed kunnen!!

  1. Maar al te vaak is het een feit dat de moslims in Nederland vergunningen en ontheffingen krijgen voor onbegrijpelijke dingen (zoals een begrafenis op een bouwterrein). Ook ik word hier behoorlijk moedeloos van.

    1. Echt he Marian, ik wordt hier ook doodziek van, iemand die echt wat nodig heeft loopt tegen dichte deuren en die moslims krijgen alles maar gedaan….bedankt voor je reactie!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven