DE ECHTE BRES COLUMN 11


Terwijl ik deze column aan het schrijven ben hoor ik op het nieuws dat het gijzelings drama in Ede is afgelopen. Wat een toestanden die om rond vijf uur zaterdagochtend zijn begonnen in café ‘Petticoat’ en een man had daar vijf werknemers gegijzeld. Toen ik het hoorde van die gijzeling en dat die vent een bom bij zich had dacht ik gelijk bij me eigen dat is weer zo’n haatbaard die in aanloop van de Pasen ‘IS’ weer effe zo nodig op de kaart moest zetten.

Maar (gelukkig zucht) was het maar een verwarde klootzak die het eieren zoeken zat was en dacht kom laat ik nou eens wat anders gaan doen dan de normale Nederlander. En dan zeg ik gelukkig met een zucht want was het een aanslag geweest dan hadden deze werknemers het natuurlijk never nooit overleefd, want die IS klanten die willen enkel maar dooie hebben bij hun acties zodat heel Nederland weer eens is geschokt.

En de hoge piefen hadden dan over elkaar heen gebuiteld om te zeggen dat ze het allemaal niet hadden verwacht, oké hij was wel in zicht van de AIVD, maar de behandelaars oftewel geitenwollensokken figuren hadden het niet verwacht en vonden het juist een hele lieve jongen.

Maar goed, gelukkig niks van dit alles en was het maar een verwarde man, want als je goed bij je verstand ben en je zit lekker in je velletje doe je dit soort dingen niet. Maar ik vind dit toch ook een dingetje waar de overheid toch wel mede schuldig door is, want wegens de grove bezuinigingen op de zorg, met name dan de GGZ laten deze verwarde lijpe gewoon los lopen omdat er bijvoorbeeld geen opvang is, geen politie, want die pakt ze enkel maar op en brengt ze dan naar de GGZ toe. Ook is er personeels tekort overal bij de gezondheid zorg.

Maar ja laten we hopen als het inderdaad een verwarde klootzak is dat hij voor langer tijd word opgesloten, of in de bajes of in een TBS kliniek waar je hem in de gaten kunnen houden en dat hij voorlopig voor jaren van de straat is en er geen onschuldigen meer kan gijzelen in het minst en doodmaken in het ergste geval.

Ja, en dan die klucht in Suriname wat vinden jullie daar nou in Godsnaam van?. Want de 78 jarig Desi Bouterse werd veroordeeld voor de “december moorden” door het Hogere Gerechtshof. Bouterse kreeg twintig jaar cel, en drie andere ex militairen werden veroordeeld tot vijftien jaar gevangenis straf. Bouterse hoefde niet in de boeien geslagen te worden door een vorm fout van de een of andere vervolging ambtenaar. Alle vier de ex militairen moesten zich melden op 12 januari dit jaar in de Boma-gevangenis om hun straf uit te zitten.

Drie van hen gaven daar gehoor aan, maar deze 78 jarige gladjekker Desi maakte met zijn (voormalig) lijfwacht de pleitterik en kwamen niet opdagen. Op 17 januari kwam er een tot de tanden bewapend politie eenheid mooi voor niks aan hun deur, en deze twee heren zijn tot op heden spoorloos.

Hadden jullie het anders verwacht dan, want iedereen had toch op zijn vingers kunnen natellen dat hij zou vluchten. Toen ik het nieuws zag dat hij niet thuis was toen die politie eenheid hem kwam halen dacht ik gelijk gierend van de lach “dat had toch iedereen kunnen weten”. Zijn die Surinamers dan echt zo dom, en dan bedoel ik natuurlijk de kopstukken daar in Suriname, niet de gewone man.

Vooral omdat het al meer is gebeurd in het verleden met hooggeplaatste criminele politci’s zoals oud-minister (Financiën) Hoefdraad nadat hij in 2012 tot twaalf jaar cel was veroordeeld, hij had gefraudeerd bij de Centrale Bank van Suriname. Echt ik ben geen helderziende maar toen ik het hoorde dat ze Desi Bouterse gingen arresteren zei ik gelijk tegen mijn Corretje “het zal toch niet waar zijn, verwachten ze nou echt dat hij voor de deur van zijn riante villa, slaafs met zijn handjes vooruit had staan wachten “hoe dom kan je zijn dan en ik denk wel is bij me eigen heeft God slechte mensen nou meer verstand gegeven dan de zogenaamde goeie mensen”.

Want je maakt mij niet wijs dat dit allemaal zo kan gebeuren, nee daar zitten volgens mij net zoveel slimme ratten in de politiek als hier in Den Haag. Elkaars reet likken, elkaar matsen, dingen verbergen of zoals onze opperrat een keer heeft gezegd  “ik heb er geen herinnering meer aan”.

Ik weet het voor me eigen wel, en al deze zogenaamde nette Dames en Heren kunnen allemaal waar ook ter wereld mijn zak opblazen want het pijpje hangt erbij.Tot volgende week, en allemaal een………HEEL VROLIJK PASEN……..want dat blijft het voor mij, en geen Lente Feest……nooit niet.

PS: Gijzeling is net beëindigd, en de daders was een bekende van de politie………!!!!!!Groetjes van Henk Bres!!

7 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 11

  1. Prachtige column weer en je hebt uiteraard volkomen gelijk. Desi Bouterse komt er helaas weer letterlijk en figuurlijk mee weg helaas. Fijne Paasdagen voor Corretje en jou gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven