DE ECHTE BRES COLUMN 44

Ja, en dan hier weer een klein colummetje van mij, want verleden week heb ik geen column geschreven, en ook geen *Start van de Nacht* gedaan (radio programma bij Centraal FM) gewoon omdat ik er geen zin in had, niet toe in staat was omdat ik mij zo beroerd voelde als de pest.

Nou kan ik wel tegen een griepje en een verkoudheidje en zelf een lichte vorm van corona weerhield mij er niet van om alles gewoon te doen want te eerste vind ik het na al die jaren gewoon leuk en ik vind ook dat mijn lezers, kijkers en luisteraars er recht op hebben want die zijn daar tenslotte als tientallen jaren aan gewent.

Nee ik begon een paar maanden geleden al dat ik moeilijk kon plassen, en dus hup op naar het Kruidvat om een potje van die pillen te halen waarvan je prostaat ging slinken en dat hielp. Om een lang verhaal kort te maken die hebben een maand of wat geholpen, dat lukte op een gegeven moment ook niet meer met die pillen en toen maar naar de dokter toe gegaan.

Allerlei onderzoeken ondergaan wat voor een vent echt niet prettig is, maar het eindigde een week of wat geleden met een katheter in me snikkel en dat ging allemaal voorspoedig. Alleen vier nachten niet geslapen want ik moest een andere katheter er in hebben.

Nu dus zo ver alles oké alleen heb ik helaas de bijwerking dat ik heel veel blaas krampen heb en dat is zo ellendig gevoel dat wil je niet weten, het is niet echt een pijn maar je snakt wel naar adem zeg maar. En dus als ik mijn hondje uitlaat in de ochtend en ik krijg zo’n kramp dan zullen de mensen wel denken, wat doet die ouwe man daar hijgend in die scootmobiel….dat ruikt naar vieze spelletjes 😇.

Maandag heb ik weer contact met de uroloog dus komt wel goed allemaal want tijdens het onderzoek is gebleken dat het geen kanker is en dat hij alleen maar vergroot is. Maar het rotte van die blaaskrampen is dat je er erg moe van word.  Moest nog nog wel lachen want tijdens een van de onderzoeken voelde de uroloog en zei tegen mij hij is wel erg groot hoor meneer Bres, Waarop ik lachend zei (ook van de zenuwen) ik heb liever dat je vrouw dat zegt dokter.

Maar goed dat was het medisch colummetje, want ik heb ook nog ander nieuws en dat is dat mijn auto gekeurd moet worden. Was nog een heel probleem want mijn vaste sponsor en garagehouder Danny (Doc’s auto’s) ligt ook in het ziekenhuis, en werkt al een maand niet.

Ik was verscheidene garages langs geweest en die hadden allemaal geen tijd voor de 15de. Maar gelukkig had mijn beste vriend die ook toevallig Danny heet een adresje (Banden City) waar ik gelukkig wel terecht kan voor de 15de (en nu maar hopen dat hij word goed gekeurd).

Dus daar ben ik erg blij mee want ik had niet gedacht dat het zou lukken voor ons weekje weg naar het huisje van onze goede vriend Marc Neven.

Nou het is een beetje een dokters romannetje geworden, maar ik hoop wel dat ze die twee gore tyfus lijders die die oude man in de tram hebben aangevallen een boom op hun koppen krijgt zoals die vrouw voor de Jumbo hier in Den Haag, waar het overigens wel goed mee ging hoorde ik van een van de Jumbo medewerkers…..mensen wat een storm eindelijk een een code geel, oranje en rood waardig.

Ik hoop volgende week week op volle sterkte te zijn met of zonder katheter, en wens jullie allemaal een heel fijn weekend….blijf veilig want je weet het maar nooit.


Tot volgende week

Groetjes van Henk Bres

9 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 44

  1. Kerel, wat een onderzoek, maar gelukkig geen kanker… Weer tof, je column en ik hoop dat er nog velen volgen!
    Goed en pijnloos weekend, groetjes van ons.

    1. Dank je wel Ron voor je reactie, en ik ga je dadelijk effe een berichtje geven lieve vriend….je bent een toppertje!! En natuurlijk voor een mooie goeie tattoo ga je naar Ron in de Oudemanstraat toe!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven