DE ECHTE BRES COLUMN 33


Ja, lieve lezers en lezeressen, ik meen dat ik er al eerder over heb geschreven maar de laatste tijd zit ik niet lekker in mijn vel. Het heeft niks met mijn gezondheid te maken maar meer met een gevoel van mij, en helaas word dat gevoel steeds heftiger. Het klote gevoel waar ik het over wil hebben in deze column is dat mijn mooie stad achter de duinen niet meer MIJN mooie stad achter de duinen is want Harry Klorkestein bezong het al “Den Haag is zo veranderd” en dat was dan al een tig jaren geleden natuurlijk. Maar hij heeft gelijk gekregen want Den Haag is Den Haag niet meer.

Er gebeuren dingen die mij dat kutgevoel geven, natuurlijk gebeurde er in Den Haag heel vaak dingen die niet door de beugel konden maar het lijkt wel of het nu de spui gaten uit loopt. Al die graaiers die hier lopen dat word steeds erger, vroeger kon je de buitendeur openlaten, hing er uit iedere brievenbus een touwtje zodat je ouders niet iedere keer de deur voor je hoefde te openen. Bijna iedereen in het Schilders wijk had een sleutel van elkaar (een loper) waarmee ze gewoon bij elkaar naar binnen konden, maar helaas is die tijd al een poosje uit den boze.

Er gebeurde ook wel eens iets waar je dan als buurt de hele week (zo niet een maand of langer) over bleef praten. Maar dat is denk ik in ieder dorp of grote stad wel het geval geval geweest. Maar met de komst van vele andere rassen (multiculturele shit) lijkt het steeds meer de verkeerde kant op te gaan met mijn mooie Den Haag. Ik ga het dan niet hebben over de vele steek partijen, bommen die hier ontploffen en daardoor halve huizen instorten of minimaal de voordeur eruit blazen. Nee en ook ben ik er mij ervan bewust dat het niet alleen de andere rassen (netjes hé) die daar de schuld aan hebben, nee want ook onze eigen Haagse Penoze kon er wat van vroeger.

Maar het is de laatste jaren zo veranderd, een voorbeeld is dat als er iemand moest koud gemaakt worden reden die knapen die de opdracht hadden gekregen door de straat van het slachtoffer en zodra ze hem spotte dan werd hij voor zijn klote geschoten of in ieder geval zwaar bedreigd. Maar dan wel de persoon die ze nodig hadden, en niet vrouw of kinderen die er toevallig bij liepen, nee want dat liepen ze door en die komt dan wel. Nu knallen ze het liefst vrouw en kinderen neer die erbij staan of andere mensen die er helemaal niks mee te maken hebben. Het is verhard er zijn geen codes meer, mensen hebben geen geweten meer of scrupules. Ik zal twee voorbeelden geven, ik kan er wel honderd geven maar iedereen weet wel wat ik bedoel hoop ik.

Voorbeeld 1:

DEN HAAG – Bij een woningoverval aan de Hanenburglaan in Den Haag zijn twee kinderen van zo’n twaalf jaar betrokken. Ze zijn afgelopen vrijdagmiddag samen met een man en vrouw het huis van een oudere vrouw binnengedrongen en met buit vertrokken. De politie is bezig met een uitgebreid onderzoek naar de overval.


Ja, jullie lezen het goed twee kinderen van twaalf jaar verdomme….hoe gek kan je het hebben. Toen ik twaalf jaar was (oké andere tijd) dacht je toch niet er aan om dit soort fratsen uit te halen. Ja natuurlijk is het de schuld van de ouders want die hebben een oorlogs verleden, of ze zitten aan de drugs (blanke junks), hebben een moeilijke jeugd gehad, en we moeten ze niet te hard straffen want die kinderen worden van een gevangenisstraf er niet beter van. Dus laten dit gezin dus maar niet uit elkaar halen en laten we ze de helpende hand bieden (zucht).

Voorbeeld 2:

DEN HAAG – De 76-jarige Ans, de Haagse vrouw die woensdagmiddag in Den Haag werd beroofd en aangereden, is strijdlustig. Ook al ondergaat ze deze vrijdag in het ziekenhuis opnieuw een zware operatie, is het twijfelachtig of ze haar beide benen kan behouden en blijkt nu dat ze ook zware verwondingen heeft aan een pols en hand.


ja, en voorbeeld twee maakt het nog erger, Deze Ans werd beroofd van haar tasje, en ze dacht bij haar eigen “ja mooi niet dat zijn mijn spullen en daar blijf je vanaf”.  De dader (uit Poortugaal) sprong in zijn gereedstaande vlucht auto terwijl deze dappere Haagse vrouw besloot om voor de auto te gaan staan om deze zieke laffe teringhond tegen te houden. Persoonlijk ken ik heel veel van deze dames, en die komen ook uit mijn tijd en zijn voor de duivel en zijn ouwe moer niet bang en dat hoefde je vroeger ook niet te zijn want die daders van toen wisten dan dat ze eraan hingen en reden niet over iemand heen, en wachten gelaten op de Ganderikken.

Nou vind ik het persoonlijk al heel laf om zo’n oudere Haagse dame van haar spulletjes te beroven, maar om dan zo’n oud (moedig) vrouwtje met vol gas over haar heen te rijden dan ben je…….en vul dat zelf maar in, maar het minste wat ik kan bedenken dat het een gore laffe kankâh hond is die het niet waard is om dezelfde lucht in te ademen die wij in ademen.

Misselijkmakend deze gebeurtenissen die echt schering en inslag zijn van de laatste tijd in onze multiculturele samenleving, het pauperen en het verwennen van de blanke crimineel en ook een grote rol is dat de heren politica’s, de top van de politie het OM, D66 rechters hebben besloten dat de angst regeert. Want ik weet het zeker de angst regeert hier in Den Haag, Utrecht, Amsterdam en eigenlijk in heel Nederland. Gewoon de angst om als racist bestempeld te worden, of weet ik veel hoe die geitenwollensokken figuren denken als ze dat überhaupt kunnen denken.

Begrijpen jullie een beetje dat ik dat kutgevoel heb dat Den Haag mijn stad niet meer is, dit waren gewoon een paar voorbeelden uit het nieuws van deze week maar ik heb zelf ook voorbeelden genoeg hoor, maar later meer daarover.

Tot volgende week

Groet van Henk Bres

4 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 33

  1. Henk, ik deel je gevoel. Maar ook in kleinere dingen tot aan gewoon fatsoen gaat het naar de kloten. En natuurlijk snapt de regerende klasse daar niks van, in hun vrijstaande huis in Voorschoten (of zo). ze leven niet tussen wat hun gecreëerd hebben, hun kinderen gaan naar witte scholen. Geen 15 kindjes die door taalachterstand extra tijd nodig hebben….

    1. Helemaal met je eens Ingrid, de elite en de gewone burger is een wereld van verschil…..en natuurlijk ook bedankt voor je reactie!!

  2. Man wat heb je weer gelijk, het volk van Nederland wordt met de grond gelijk gemaakt door de heren uit , laten we ze medelanders noemen, en dat moeten we ook nog goed vinden? Echt niet!!

    1. Helemaal weer roerend met je eens Moppie, en natuurlijk moeten wij dat nooit goed vinden….jij ook bedankt voor je reactie!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven