DE ECHTE BRES COLUMN 21

Allereerst wil ik jullie allemaal hele fijne Pinksterdagen wensen want dat heeft een mens wel eens nodig in deze tijd van kommer en kwel. Het weer zit hier in Den Haag ook zelfs mee en het is gewoon heerlijk zomerweer en we zitten dan als we niks anders te doen hebben heerlijk te genieten van onze tuin. Ja, ik heb mij natuurlijk wel weer zitten ergeren deze week maar wat, mij echt opviel (en ik ben echt geen specialist in het huilen met droge ogen) was dat tv fragment met onze vrouwelijke minister Sigrid Kaag.

Zij werd daarin ge-interviewt en tijdens dat interview lieten de makers van het programma een klein filmpje zien wat ze hadden opgenomen van haar twee dochters. Sigrid Kaag was overrompeld en dat kan ik mij wel wat bij voorstellen, vooral toen haar dochters zaten vertellen dat ze erg bevreesd waren voor het leven van haar moeder en dat zij hopelijk niet zo zal eindigen als Els Borst.

Nou hopen wij dat ook niet natuurlijk want de politieke moord op Els Borst en Pim Fortuyn hebben diepe sporen nagelaten in de Nederlandse politiek en ook bij de burgers. Maar goed dat je overrompeld was dat kan ik mij iets van voorstellen maar dat mevrouw Kaag daar ook emotioneel van werd daar heb ik mijn twijfels bij want ik heb nog nooit iemand zonder tranen zien huilen, en oké misschien bestaat die aandoening wel maar als je dan je denk beeldige tranen weg veegt dan komt dat wel heel erg nepperig over.

Ik kan het natuurlijk mis hebben en het is ook niet normaal al die bedreigingen, maar waarom dan altijd maar weer dat demoniseren van Geert Wilders, want ik heb wel eens gezien wat deze man over zich heen krijgt van fatwa’s tot bevelen van Imams en andere hoog geplaatste gekken uit de islam om Geert te onthoofden. Want daar doet mevrouw Kaag graag aan mee lijkt het wel. Ik hoopt dat zij geen tweede Els Borst word want ondanks dat ze heeft mee gewerkt aan de teloorgang van Nederland gun ik dat haar niet, en hoop dat ze nog een lang en gelukkig leven krijgt.

Maar als ik haar een raad mag geven is dat ze bij het volgende interview een glaasje water bij haar heeft staan, zodat als het de emotionele kant uitgaat met het gesprek ze eerst even stiekem haar vingers in het glaasje water dompelt en dan pas doet of ze haar tranen droog. Want dan is het net of ze echt huilt, en misschien trappen we er dan wel in.

Maar het is eerste Pinksterdag zei ik al en het zonnetje schijnt al hoog aan de hemel, want mijn Corretje zit er al in en het is heerlijk en ik ga er lekker bij zitten. Ik wil nog wel effe kwijt dat ik weer ben gevallen, ik ben gestruikeld over mijn eigen lamme poten en heb daarbij alleen (gelukkig) mijn knie geschaafd. Met dank nog steeds aan sportschool Knetemann (Peter) die mij heeft leren valbreken.

Ik had het op Facebook geschreven en heb daarop meer dan 400 reacties gehad van lieverds die mij beterschap wenste, en die wil ik effe bedanken. Ik had geschreven dat ik effe uit de roulatie was en toen zei Corretje zo lijkt het of je een ernstig letsel er aan heb over gehouden maar dat is dus niet zo. Wel een kapotte knie en nu een verschrikkelijke spierpijn, je kent dat wel alsof er een trein over je heen is gereden.

Alleen mijn derde allesie, mijn telefoon (de eerste zijn Corretje en Jimmy) is totaal helemaal naar de klote, van voren het glas kapot, van achteren het glas kapot, en het halve scherm was helemaal blauw en ik kon drukken wat ik wilde maar hij deed geen ene moer meer. ook het (bescherm?) hoesje lag er uiteengereten naast, maar ja als er ook 140 kilo op je valt kan dat wel eens voorkomen.

Ook jammer was natuurlijk toen ik opkrabbelde en Corretje wist dat het meeviel haar lachende gezicht, nou ja lachen zeg maar gerust gierend van het lachen want door de val was mijn broek en onderbroek afgezakt en lag dus in mijn blote reet. Mijn voet bleef zoals gewoonlijk hangen, en dan voel je dat je gaat vallen en probeert je dan tegen te houden en ik ging steeds harder lopen totdat ik dus op de stenen in de tuin lag.

Maar om dan lachend te zeggen dat die snelle sprinter en hardloper Dafne Schippers jaloers zou zijn op mijn snelle start, nee dat kan je niet maken toch😂😂

Wij gaan nu buiten aan de koffie, en nogmaals iedereen een prachtig Pinksteren en……..

Tot volgende week

Groet van Henk Bres

6 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 21

  1. goed gezien, er kwam geen traan tevoorschijn, heel veel mensen geloven dus ook niet die tranen, dit is gewoon een brulletje om aandacht om medelijden op te wekken bij de kiezers.

    1. Inderdaad Erica, ik zag ook niks geen tranen en daarbij die huichelachtige kop van haar bbbbbrrrrr…..niet mijn type!!. En ook jij natuurlijk weer bedankt voor je reactie….

  2. nou zeker krokodillen tranen die stopt nooit maar gelukkig viel het mee henk geniet lkkr van de zon en groetjes aan corretje en jimmy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven