DE ECHTE BRES COLUMN 08

Wat een ellende hebben die mensen in Groningen gehad als je zo van de week bij Hart van Nederland zag, toen de leden van de Parlementaire enquêtecommissie via hun voorzitter  Tom van der Lee de uitslag van hun onderzoek bekent maakte. Niet normaal meer hoe de overheid met de ellende van deze mensen heeft omgesprongen, gewoon een zware schande.

Mensen die hebben gevochten tegen de bierkaai, via allerlei instanties van het kastje naar de muur gestuurd werden of helemaal niet werden gehoord. Terwijl grote bedrijven miljarden hebben verdiend in deze 50 jaar van gaswinning uit de Groningse bodem. Ook speelt de gevaarlijke situatie een rol (instorten van hun huizen), en hebben mensen lichamelijke en psychische klachten omdat ze de situatie niet meer aankunnen. Mensen met een burn-out-out, en ook mensen die hun kinderen maar laten spreken omdat ze zo emotioneel zijn dat ze er niet meer over kunnen praten maar enkel nog maar kunnen huilen.

Alle leden van deze Parlementaire enquêtecommissie willen de onderste steen boven hebben en deze mensen gaan helpen, maar hoe vernietigend het rapport ook is we moeten niet vergeten dat er 15 maart weer gestemd moet worden door de Nederlandse burger, en dan weet je dat in de weken er voor vaak loze beloftes worden gedaan om maar zieltjes te winnen. En ik zie dit huidige kabinet er voor aan hele mooie beloftes te doen aan de slachtoffers van de Groningse aardgas winning en zodra het 17 maart is en hun de stemmen weer binnen hebben al die Groningers de tering kunnen krijgen en die bedrijven die miljarden hebben verdiend weer zo dankbaar zijn dat er miljoenen blijven hangen aan het huidige kabinet🤑

Jammer vind ik wel dat er een paar slachtoffers vertelden dat ze het gevoel hadden ook in de steek waren gelaten door de overheid en heel Nederland, maar dat is niet waar want er zijn genoeg mensen in Nederland die het verschrikkelijk vinden wat daar allemaal is gebeurd. Ook ik vind het een hele grote schande en ik hoop dat ze allemaal worden weggestemd op 15 maart want zo ga je niet met mensen om….nooit!!

Ja, en als we dan toch op de overheid aan het knetteren zijn heb ik nog wat waarover ik mij zwaar pissig heb gemaakt. In dezelfde uitzending van Hart van Nederland was er een item dat ging over grote overlast van asielzoekers in het Drentse Nieuw-Weerdinge. Daar heeft de shopeigenaar Gea Eshuis de deur op slot gedaan en de mensen die wat willen kopen mogen maar met een man tegelijk naar binnen. Normaal zat ze zomers heerlijk voor de deur in het zonnetje met een open deur, maar dat is nu onmogelijk geworden omdat de angst gevoelen overheersen. (je bent toch in staat om zelf je eigendommen te gaan beschermen, o wacht dat mag niet. De politie wel….maar die doet niks).

De veilig landen mensen of te wel kk ratten stelen en roven haar hele zaak leeg, een man aan de kassa staat wat af te rekenen terwijl de rest van het vullis de schappen leeg haalt. De politie was er wel snel bij maar die konden er niks aan doen vertelde ze, en een van de andere bewoners in de buurt die zagen die opvreters en Nederland verkankeraars heerlijk langslopen genieten van een magnum ijsje.

Ook in het zelfde item, vertelde er een dame (Anita) dat deze ratten uit veilige landen bij haar in de tuin zaten te schijten en sommige die waren hun eigen zelfs aan het aftrekken (al gebruikte deze dame liever het woord masturberen). Maar lieve mensen terwijl jullie dit nou zitten te lezen denk je net als ik wat erg zeg en wat een smerig goor tuig is het toch, en dan roep mijn Corretje ‘Henk wil je nog een bakkie met een stukkie appeltaart’ en de boze bui zak weer weg en terwijl ik lekker zit te smikkelen zijn we het alweer bijna vergeten.

Terwijl deze mensen er iedere dag mee te maken hebben, en het is niet enkel dat die knakker aan zijn pijp staat te rukken in jouw tuin, maar het is het onveilige gevoel wat dat veroorzaakt. Want oké is je man thuis dan valt dat gevoel wel mee omdat ze dat dan misschien niet doen, maar is zo’n vrouw alleen thuis of heeft ze geen man sta je toch doodsangsten uit.

Nee ik weet je mag geen eigen rechter spelen want dan word het een chaos in Nederland, maar ik vind dat als de overheid faalt, de politie helemaal niks doet. Burgemeesters die er enkel maar over praten, en een minister President van Nederland die er geen actieve herinnering aan heeft, of net de sms’jes heeft verwijderd, of in het ergste geval alles zo als gewoonlijk weg lacht. Dan is voor mij de grens bereikt, en mag de burger zelf actie ondernemen om buren, vrouw en kinderen of huisdieren te beschermen, erger nog dat is gewoon onze verdomde plicht.

Ik ga eindigen met een mop vandaag, raar hé zullen jullie nu denken, maar nee hoor ik vind dat de tijd er rijp voor is, hier komt-ie:

Wat mot je doen als je Schoonmoeder waggelend door je tuin heen loopt…………gewoon nog een keer schieten!!

O ja, wel effe je Schoonmoeder vervangen door………aan zijn pijp rukkende asielzoekende veiligelanden klootzakken!!

Tot volgende week.

Groet van Henk Bres!!

4 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 08

  1. Eigenlijk zouden we zelf overal buurtwachten moeten oprichten waar het nodig is en die rukkers en dieven een lesje leren als de politie het niet doet, kijken of ze nog willen stelen enz als ze een flink pak slaag krijgen met het liefst een honkbalknuppel!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven