DE ECHTE BRES COLUMN 15

Mensen wat een koud pleuris weer, ik zal blij zijn als het weer een beetje lekkerder word. Maar goed ik zat van de week in de kamer en ik zag dat er van die Boa’s met een busje reden over het fietspad om die ouwe gemarkeerde fietsen op te halen die al maanden in de weg staan en geen eigenaar blijken te hebben, vaak achter gelaten door Poolse mensen die zijn verhuisd.

Inderdaad eindelijk dacht ik want buiten dat het allemaal in de weg staat is het ook geen gezicht die fietsen die over elkaar neer gepleurd zijn. Maar voor de deur staat zelfs nog langer dan die fietsen ook een scooter die waarschijnlijk van diefstal afkomstig is omdat de draden er uit hangen en dat ding al half gesloopt is. Daarom ben ik met gezwinde spoed naar buiten gelopen (en dat gaat niet zo snel meer bij mij) en vroeg netje aan een van die Boa’s of ze die scooter ook niet mee konden nemen.

Het waren volgens mij gepensioneerde mannen die wat bij moeten verdienen als Boa omdat ze zoals de helft van Nederland niet meer rond kunnen komen van hun pensioentje (dank aan Mark Rutte). Ze keken op van hun werk, en ik meende aan hun gezicht al te zien dat ze het niet naar hun zin hadden. En dat klopt want ze keken mij aan als of ik de een of andere randdebiel was die vroeg of ze mijn lul in goud konden veranderen.

En nog erger was dat niemand van hun de moeite nam om gewoon wat terug te zeggen, ze pakte wat fietsen gooide ze op het gemeente wagentje en hup voor dat ik het besefte reden ze al bijna aan het einde van de straat. Zo dat moest ik nou effe kwijt, want het is tegenwoordig wel heel erg moeilijk om een antwoord terug te geven of even een praatje te maken……maar het zal wel weer aan mij liggen.

Dan heb ik mij natuurlijk ook weer druk gemaakt, en deze keer over dat iedereen maar ons van die vlees vervangende teringzooi wil opdringen. Gadverdamme, ik heb het geproefd en het is gewoon weg niet te vreten. Allereerst is mijn vaste overtuiging dat de Vegetarische Slager niet bestaat, want een schipper is ook geen autocoureur en een bakker geen gynaecoloog….want dat zal lekker wezen.

En als je niks geen vlees op je toonbank heb dan ben je geen slager klaar. De meeste vleesvervanger worden gemaakt uit Peulvruchten, Soja, Noten, Wier en algen. Nou en mijn idee is dan ook wanneer ik s’avonds op de bank zit en mijn Corretje komt met een bakkie noten binnen ik daar blij mee bent en ze onder het genot van een Netflix filmpje op gaat knagen. Dus eigenlijk wil ik hier in het kort mee zeggen dat als ik zin heb in een stukkie vlees of een kippenpootje of bitterbal ik geen noten wil, gluten, soja of andere gezonde teringzooi.

Ik weet het, want met het milieu gaat het niet goed mee hoor ik sommige mensen nu rood van kwaadheid roepen, en daar mot wat aan gedaan worden anders krijgen onze kinderen nooit een goed en gezond leven. Ik moet dan stikken van de lach want dat is het zelfde als al die milieu-freaken die roepen dat we ons plastic moeten verzamelen en gescheiden het afval in de verschillende bakken motte doen. Terwijl bij de verzamelplaatsen alles weer bij elkaar word gedonderd.

Kijken jullie wel eens tv wil ik dan tegen deze mensen zeggen, want daar kan je af en toe zien hoe en hele vrachtwagens vol met plastic in Sri Lanka in de zee worden geleegd en niet eentje nee dat gaat de hele dag door en dan zal mij gescheiden flesje de wereld redden. Man, man, man laten jullie je eigen is nakijken en kijk dan ook is naar de wereldbol hoe pieterig klein Nederland is, en dan denk ik bij me eigen hoe haal je het in je knars om zo te denken.

Hetzelfde geval is dat er oude dieselauto’s niet meer mogen rijden omdat ze te veel uit stoten en dan op transport worden gezet naar Afghanistan of een of ander arme land waar ze dan nog goed van dienst kunnen zijn. Vatten jullie hem of mot ik nou nog uitgaan leggen dat het uitstoten daar net zo erg is als hier en dat je er geen ene moer mee opschiet.


Ja, en daarmee kom ik gelijk aan het laatste onderwerp van mijn column, en dat is dat ik op 17-03-2021 al een milieu ontheffing heb aangevraagd bij de gemeente Den Haag voor mijn busje Euroklasse 3 voor het centrum hier in Den Haag. Ik heb daar recht op omdat het een invalide voertuig is en ik met mijn Corretje eenmaal in de twee maanden ter controle, of gesprek met haar oncoloog of behandeling het ziekenhuis Westeinde, of naar het Antoniushoven in Leidschendam moet.

Nou blijkt dat het Westeinde ziekenhuis geen probleem is gelukkig, terwijl dat toch het centrum is maar Antoniushoven daar overtreed je de milieu zone. Ik reed via de Hubertustunnel zoals altijd en er was daar een aanrijding gebeurd, dus moesten we omrijden (verplicht want het kon niet anders) om lang verhaal kort te maken ik kreeg € 109,- bekeuring. Doe daarbij de eerste bekeuring die ik kreeg op de Scheveningseweg (is dat centrum?) ook van het overtreden van de milieu zone, en geloof mij nou maar dat ik als echte Hagenees niet meer weet waar het centrum nou eigenlijk is.

Doodziek word je van al die regeltjes en rottigheid waar je de laatste tijd mee te maken krijg en ik weet zeker dat Hugo de Jonge daar helemaal geen last van heeft want ik ga weer geen namen noemen maar sommige van die Bobo’s van het Binnenhof die de hele wereld rond vliegen met (ons) geld strooien, ons voorliegen en ons op zijn Hollands gezegd gewoon naaien hebben schijt aan de gewone man of vrouw van de straat….hoe je het ook went of keert!!

Tot volgende week,

Groet van Henk Bres!!

PS: De gemeente Den Haag is nu gelukkig bezig met een ontheffing!


6 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 15

  1. Goud Henk en de rand van de binnenstad kunnen ze elastisch meken al naar gelang het dat gore teringzooitje uitkomt.
    Sterkte en kus voor Cor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven