DE ECHTE BRES COLUMN 06

Robert van Asten D66

Na de column van verleden week die ik een beetje moedeloos vond, nu weer een heel andere column, eentje waar ik erg blij van wordt, zeker weten. Want de kogel is door de kerk, jawel en dat komt om dat de 43 jarige Haagse wethouder Robert van Asten van D66 eindelijk heeft gedaan (waar ik zolang om heb zitten zeuren) en toegezegd heeft dat op de levensgevaarlijke kruising Loosduinsekade en de Medemblikstraat er een zebrapad komt, en ook word de weg versmalt van twee rijbanen naar eentje.

Sebastiaan Kruis PVV

Heerlijk is dat om te horen dat je eindelijk heb gewonnen en je zin krijgt, en ik niet alleen hoor want ook onze fractievoorzitter van de PVV Sebastian Kruis heeft het vuur uit zijn sloffen gelopen om dit zebrapad en versmalling er door te krijgen. En daarbij niet alleen Sebastiaan maar ook zeker alle fans, twitteraars (buurtbewoners) die iedere dag mijn (volgens de heer Robert van Asten lelijke tweet waarin hij dagelijks werd verrot gescholden) hebben geretweet omdat ze anders niet bij de heer van Asten waren aangekomen. De reden daarvan was weer dat hij mij had geblokkeerd om deze lelijke tweet aan zijn adres niet iedere dag te hoeven lezen.

Mijn dank daarvoor is groot, en ook natuurlijk aan de desbetreffende Haagse wethouder want die heeft naar aanleiding van de druk vanuit de PVV opnieuw gesprekken gevoerd ( nadat na de eerste gesprekken het helemaal niet doorging) met de Brandweer en de andere hulpdiensten die dagelijks langs deze locatie met toeters en bellen en met gezwinde spoed er doorheen moeten. Ik had zelf ook al een paar keer met een woordvoerder van de  Brandweer gesproken, en die wilde op een geven moment niet tussen de gemeente en mij in gaan zitten.

Toen ik na een zo’n gesprek terug naar mijn auto liep door de kazerne zelf zag ik wat spuitgasten aan een tafel zitten en vroeg ook aan hun mijn vraag of ze er bezwaar tegen zouden maken als er een zebrapad en versmalling zou komen. Nee hoor, was het antwoord lachend van de dames en heren “want als wij met toeters en bellen aankomen, gaat iedereen echt wel opzij” en dat was voor mij een van de redenen om gewoon door te blijven zeiken tegen die van Asten.

Zogezegd zo gedaan en ik heb deze tweet dagelijks ongeveer 2 jaar lang naar hem toegestuurd. Ook heb ik hem een keertje erover gesproken in het IJspaleis (stadhuis) maar dat was ook geen succes. Totdat er ineens bericht binnen kwam dat de heer van Asten nogmaals met de hulpdiensten ging praten. En uit deze gesprekken werd toen besloten dat er tijdelijk een zebrapad met versmalling zou komen voor de duur van vier maanden. Er was inmiddels al weer een zeer zware aanrijding gebeurd tussen een busje en een fietser die probeerde over te steken op dit punt)

Ik heb gelijk mijn tweet aangepast, en vertelde mijn achterban dat het was gelukt en dat we hadden gewonnen. Maar iedereen weet natuurlijk hoe de situatie burger versus politiek in elkaar zit en de mensen geloofde het niet en zeiden tegen mij eerst zien en dan geloven Henk want kijk maar naar Mark Rutte, veel beloven en helemaal geen klote doen. Ik had ondertussen de toezegging al gezien dat hij beloofde dat het zou gebeuren en sprak hem daar weer over aan. Waarop ik het berichtje kreeg van hem dat hij niet kon toveren maar dat het dit jaar 2021 nog zou gaan gebeuren.

Ik wist al zeker dat de buurtbewoners en twitteraars geen gelijk zouden krijgen, want ik had al van Sebastiaan gehoord dat het wel een goede kans zou maken om te slagen. En ja hoor ik hoorde verleden week van Sebas dat er 7 februari 2022 begonnen zou worden met de werkzaamheden omdat eigenlijk het al veel eerder had moeten gebeuren maar zoals iedereen had ook de aannemer te kampen met corona zieken, en ja dat kun je niemand kwalijk nemen toch?.

De mooiste berichten kreeg ik van de buurtbewoners aldaar want die hadden een brief gehad van de Gemeente Den Haag (ik ook trouwens via de twitter) gekregen dat er die datum werd begonnen met de werkzaamheden…….is dat lekkah of is dat lekkah!!

Nu alleen nog heel alert zijn de komende vier maanden, waarin ik jullie beloof om zeker een paar keer met de Brandweer te gaan praten zodat deze tijdelijke vier maanden permanent worden. Omdat we natuurlijk niet een veilige situatie weer gaan veranderen in een levensgevaarlijke oversteek plaats voor veel fietsers, oudere mensen en heel veel kinderen.

Nogmaals mijn dank gaat uit allereerst naar Robert van Asten wethouder D66, Sebastiaan Kruis fractievoorzitter PVV, buurtbewoners, mijn twitteraars, Facebook vrienden en de mensen van de Brandweer en andere hulpdiensten voor het realiseren van een veiligere oversteek.


UPDATE ……………

PS: Het blijkt maar weer dat de aanhouder wint……….nu nog de grenzen dicht beste Mark Rutte, want die tweet gooi ik er nu al bijna 6 jaar dagelijks uit.

Tot volgende week,


Groet van Henk Bres!!

4 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 06

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven