DE ECHTE BRES COLUMN 26

De regenboog vlag. de zebra, de verlichting en weet ik veel wat er allemaal ‘uit de kast’ is gehaald om aan de Hongaarse premier Viktor Orban te laten zien dat Nederland het niet eens is met de nieuwe nationale wetgeving die het afbeelden en propageren van homoseksualiteit, geslachtsverandering en genderidentiteit (wat een woorden) te promoten bij mensen van onder de 18 jaar.

Viktor Orban

Nou weet iedereen wel zo’n beetje hoe die onbehouwen Viktor Orban kan zijn als ze hem aanvallen op de een of ander iets wat hij dan weer verkeerd heeft gedaan in de ogen van het o zo keurige nette Nederland. Het braafste jongetje van de klas waar nooit iets aan de hand is. Ik kan mij nog herinneren dat ik in het journaal een kort interview zag waarin de heer Orban vertelde toen ze hem iets vroegen over de migrantenstroom hij antwoorden ‘gewoon allemaal terugsturen, dan heb je er geen last meer van’.

Onze minister president de heer Mark Rutte vond het verschrikkelijk en haalde flink uit naar  Viktor Orban van Hongarije. Omdat deze helemaal niets maar dan ook helemaal niets meer te zoeken heeft in de EU als ze deze wet niet zouden intrekken ‘als ik het allemaal goed begrepen heb’?

En als ik dat dan zo iemand hoor vertellen dan denk ik bij me eigen ‘hadden wij maar een minister president met zulke klote als Orban inplaats van die verschrompelde testikels die onze Mark Rutte heeft. Die man heeft te minste aan een paar woorden genoeg, lacht niks weg en is in mijn ogen een vent met balluh!. Nou hoor ik iedereen al weer zeggen ja maar Henk, het is toch belachelijk dat hij homoseksualiteit wil verbieden en het is toch niet van deze tijd meer?.

En ja, daar ben ik het wel mee eens want homoseksualiteit, laat dat gelijk duidelijk wezen is geen ziekte, je word zo geboren en dat heeft de maatschappij waarin we leven of waar dan ook ter wereld maar te accepteren. Laat dat nogmaals duidelijk zijn, ik heb daarover ook wel eens verhitte discussies gehad met homo’s die mij gewoon op mijn nummer zetten en mij deden inzien dat het gewoon een levenswijze was en is. Met dank aan mijn oude vriend Mike Staring voor de vele gesprekken daarover toen ik in het BB huis VIP zat.

Maar, en nou komt het waar ik het helemaal niet mee eens bent is dat onze minister president Mark Rutte, die eigenlijk helemaal geen ene moer meer te vertellen heeft omdat hij demissionair is andere landen zoals Hongarije de maat wil nemen met de woorden ‘dat deze Viktor Orban niets meer te zoeken heeft in de EU indien de wet niet wordt ingetrokken’ en Mark Rutte eigenlijk helemaal niet beseft hoe harder zijn woorden en sancties ook zullen zijn. Heel meneer Orban daar schijt aan zal hebben en juist enkel maar populairder en populairder zal worden in zijn land.

Wie in hemelsnaam is Mark Rutte nou helemaal, want als je hier in Den Haag vanavond samen als man met je man of vriend hand in hand gaat lopen door het Schilderswijk je sneller op de IC van het Westeinde ziekenhuis beland dan dat Max Verstappen heeft gereden terwijl hij de wedstrijd in Frankrijk op zijn naam heeft gezet. En dan lopen deze dames of heren alleen maar hand in hand, en motte ze het niet wagen om elkaar openlijk te zoenen.

Huizen van verliefde homokoppels, man of vrouw worden beklad en worden weggepest (Bedreigd lesbisch stel verlaat parkwijk), en dat is niet enkel in Den Haag hoor, nee dat geld zo’n beetje voor heel Nederland uitzonderingen niet te na gesproken. En wat is dat dan een grove schande (mijn moeder leerde mij dat al als kind) dat, je terwijl je je eigen zaakjes niet op orde heb je nooit maar dan ook nooit een vingertje naar een ander mot uitsteken om hem/haar de maat te nemen.

Eerst je eigen zaken op orde brengen Mark, en dan kan je misschien je stem laten gelden in een ander land zoals Hongarije en hem adviseren om uit de EU te stappen. En misschien is het een idee om als je het niet eens bent met de gang van zaken van de EU om er zelf uit te stappen dan toon je tenminste balluh. Maar ik zal het wel weer zoals altijd bij het verkeerde eind hebben, maar ik weet zeker in mijn hart dat mijn moeder gelijk heeft gehad en nogmaals zorg dat je eerst je eigen rotzooi aanpakt en dan pas van een ander.

Maar om weer met wat luchters te eindige deze column wil ik fiets Lucia bedanken voor de mooie bos bloemen die ze voor Corretje heeft afgegeven bij de buren, ze staan nog heel mooi. En ik wil Angela bij bakkerij van Kempen op de Zuiderparklaan ook eens en keertje bedanken voor de altijd heerlijke verse spullen die ik bij haar haal en wil haar verder heel veel succes wensen, en hierbij een dikke kus geven ook van Corretje.

En dan wil ik ook nog eens Mediapoint bedanken voor de goede service die ze mij altijd geven, want ik had weer eens een lekke band met mijn schootmobiel en omdat dat het razend druk was en ik zo brutaal was om tegen Sonja te zeggen dat ik wel naar den Hoorn wilde rijden (scootmobiel met lekke band in mijn busje) zij na een paar uur terug belde met het bericht dat zij mij heel blij kon maken en dat er net een monteur binnen was die als ik binnen een half uurtje zou komen het probleem zou kunnen fiksen.

Jimmy

Dus super bedankt dame van de receptie, en Sonja voor de goede ontvangst en Jimmy is jullie heel dankbaar en was weer lekker moe na zijn boswandeling (voor Hem) en rijden (voor mij) jullie zijn kanjers!!


Tot volgende week!

Lieve groet van Henk Bres!

2 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 26

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven