DE ECHTE BRES COLUMN 17

Ja, en hier ben ik dan weer met twee onderwerpen waar ik het graag over wilden hebben. Het eerste onderwerp (ook te lezen in column 7) is wethouder Robert van Asten van D66, niet mijn favorieten partij maar dat mag eigenlijk geen moer uitmaken. Ik ben hem zat, spuugzat want er is nog steeds geen zebrapad met knipperbol op de levensgevaarlijke oversteek hoekje Medemblikstraat en de Loosduinsekade.

Er zijn zegt hij bezwaren van de zijde van de Brandweer omdat de Loosduinsekade een doorgaans weg is en dan is het en probleem om de weg te versmallen naar 1 baan. Ik heb natuurlijk ook contact op genomen met de Brandweer en heb toen een afspraak gemaakt met Semar Cosar, en zij is communicatieadviseur van de Brandweer op de Dedemsvaartweg.

Om een lang verhaal kort te maken vertelde zij mij dat de Brandweer en adviserend orgaan is in het geheel . En hun advies was dat er op de vraag om daar een zebrapad met een versmalling in samenspraak met de politie negatief als antwoord uit de bus kwam om dat de Loosduinsekade een stedelijke hoofdweg is (S-route) en voor de hulpdiensten een belangrijke hoofdroute is.

Ik heb daarop een mail geschreven aan Sema Cosar met daarin de vraag dat de buurt en ik genoegen zouden nemen met alleen een zebrapad met een Oranje waarschuwingslicht omdat dan het gevaar om over te steken zeker voor 75 % minder is.

Ook vind ik het raar dat aan de overkant van het water (Loosduinseweg) de weg wel is versmald en daarbij wel een zebrapad is. Dus waarschijnlijk dan geen S route of te wel Stedelijke hoofdweg, dus heen wel en terug niet of anders om natuurlijk. Nou heb ik na deze *brandbrief* helemaal niets meer gehoord alleen van mijn fractievoorzitter met name Sebastiaan Kruis dat onze D66 Wethouder Robert van Asten heeft gezegd dat op advies van de Brandweer en politie het niet mogelijk is om die weg te versmallen.

Oké, dat weten we nou wel maar volgens mij wil de brandweer niet stoken in een goed huwelijk met de gemeente want in de eerste instantie kreeg ik van een medewerker van communicatie Petra ter Veer te horen dat ik mijn vragen kan stellen aan de gemeenten die dan advies van hun krijgen maar HET BESLUIT LIGT BIJ DE GEMEENTE evenals de woordvoering.

Snappen jullie het nou nog?, dan ga je lekker de politiek in om de gewone mensen te helpen  en dan loop je gewoon tegen een grote teringzooi aan want zo noem ik dit soort fratsen. De brandweer wil geen ruzie met de gemeente en die wethouder geeft hun de schuld dat ze geen wegversmalling willen en geen zebrapad (zucht).

Doodziek wordt ik van dat gekonkel van die van Asten, ik zag en hoorde dat hij van de week ergens mooi weer liep te spelen met ook iets wat hij had bereik maar een oversteek plaats waar veel fietsers, kinderen, oude mensen en ook veel scooters en scootmobiels oversteken en wat levensgevaarlijk is daar word helemaal niks aangedaan.

Ik heb in de wandel gangen (terwijl ik naar huis ging na het gesprek) aan verscheidene brandweer mensen gevraagd hoe zij er over dachten en die zeiden ook “van ons mag het hoor want als wij met toeters en bellen rijden weten ze heus wel dat wij eraan komen en maken ze de pleitterik’.

Het toeval wil dat die Jan Boon (waarmee ik bij die oversteekplaats toen actievoerde) van de week op die oversteekplaats door een scooter bijna uit zijn scootmobiel is gereden en daar bij zijn kleine teentje en middenvoetsbeentje heeft gebroken, natuurlijk met dank aan onze vriendelijke wethouder Robert van Asten van D66.

Maar genoeg gezeik over die kut wethouder want ik heb ook een heel ander verhaal waar de politie en brandweer wel mijn en eigenlijk ook van Corretje onze beste vrienden waren.

Ik zal het uitleggen, ik kreeg al weken lang het bevel van mijn Corretje om zo langzamerhand met de tuin te beginnen om hem zomer klaar te maken. Oke, dan begin je natuurlijk met het verbranden van je onkruid. Zo gezegd zo gedaan en ik heb daar een soort föhn voor die kokend heet wordt en daarbij zonder vlammen het onkruid met wortel en al dood.

Nou heb ik een kleine kelder en die is afgetimmerd met hout net onder mijn raam tegen het terras aan. Er stond behoorlijk wat onkruid en ik hield die brander wel iets langer vast dan noodzakelijk denk ik. Maar goed ik was er mee klaar en Corretje en ik gingen effe een boterhammetje eten, en toe we zo een minuut of tien hadden gezeten kreeg ik een brandlucht in mijn neus en vroeg aan haar of er een geurkaarsje was uit gegaan want dan ruik je ook zoiets.

Maar dat was niet het geval en toen ik in de kuiken kwam stok het heel erg en toen ik de kelder opende kwam er een partij rook uit dat wil je niet weten. Ik in paniek Corretje geroepen en samen hebben we 5 emmers water op dat smeulende hout van die balken gegooid. Naderhand bleek dat levensgevaarlijk geweest want er zat een contactdoos en die was helemaal gesmolten en de bedrading ook natuurlijk.

Maar die 5 emmers hielpen geen kloten en het begon enkel maar harder te smeulen, dus zei ik tegen Corretje ik denk dat we de brandweer maar motten bellen. Nou toen leek het wel of de pleuris uitbrak maar wel op een geordende manier, want ik heb niks anders dan vol goede lof van de heren en dames van de politie en brandweer.

Ze waren er binnen de twee minuten en inderdaad twee brandweerwagen met toeters en bellen die maken een tering herrie en ik denk als je op een zebrapad loopt of je staat ervoor dat je wel pleitte gaat hoor en heel snel ook. Maar goed, eerst kwamen er twee agenten waarvan we onmiddellijk het huis moesten verlaten in verband met het inademen van de rook wat schijnbaar levensgevaarlijk is want Corretje vloog met Jimmy naar buiten en ik bleef nog effe binnen toen de brandweer er mij ook op attent maakte dat ik heel snel pleitte moest gaan voor de rook.

Het ging allemaal in goede sfeer gelukkig en het was snel geblust, en gelijk daarna meten ze alles door om te zien of er nog ergens vuur was wat niet het geval bleek te zijn. Dus toen kwamen ze met grote ventilatoren om de rook weg te blazen, terwijl de politie met de hulp van motoragenten de hele Loosduinseweg af hadden gezet.

Ondertussen zat ik natuurlijk te vertellen heel stoer dat je dat onkruidbranden ook niet aan vrouwen kon overlaten, hahahahahaha….en je gelooft het of niet maar er was geen agent of brandweerman die dat geloofde nee klerelijer dat zal jij wel geweest zijn. Maar nogmaals met dank aan de Haagse brandweer en Haagse politie is erger voorkomen en ze vertelden ook nog dat we heel erg veel geluk hadden gehad dat we zijn gaan eten want hadden we boodschappen gaan doen of effe voor de deur gaan zitten had het heel anders af kunnen lopen.

Nou het is een heel verhaal geworden maar dat heb je wel eens ja toch?, en om het helemaal goed af te sluiten was mijn buurman Peter Lem die net net op zijn nest lag om effe een middagdutje te doen wakker geschrokken van de teringherrie die deze brandweerauto’s maken als ze met toeters en bellen rijden en ergens aankomen. Dus hij gelijk naar buiten zag na afloop de schade en heeft dat gelijk professioneel gemaakt, bedankt vriend!!.

Het bovenste deel van deze column is opgedragen aan onze meedenkende Wethouder ROBERT VAN ASTEN van D66

UPDATE!!

En het onderste deel met hulde aan de brandweer en politie Den Haag!!

Lieve groet van Henk Bres!


Tot volgende week!

4 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 17

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven