DE ECHTE BRES COLUMN 26


Ja, ja, ik weet het, we zijn met zo’n 18 miljoen coaches hier in Nederland, vooral als het om het Oranje Nederlands elftal gaat dat met het EK bezig is. Ik ben ook een van die coaches die het allemaal beter weten, maar een ding is zeker we zijn zoals altijd weer op een gigantische manier genaaid door die klote scheidsrechter, ook wel blinde vink genoemd.

Tjonge jonge, is er nou niemand die gezien heeft dat die penalty helemaal onterecht was, en dat het ook op die VAR heel duidelijk te zien was. Zelfs de Engelsen vonden het een onterechte penalty

Maar nee die blinde vink (ook wel scheidsrechter genoemd) keek naar de VAR en besliste een penalty voor de Engelse club en zag daarbij duidelijk over het hoofd dat Saka van Engeland hands maakte en door deze stupide, verdomde kloterige kut vergissing (of misschien geen vergissing) wij de grote kans die we hadden om het EK 2024 te winnen volledig naar god hielp.

Kijk voetbal is een spel en verliezen is natuurlijk nooit leuk maar om nou door die kut VAR genaaid te worden wordt ik stront ziek van, en ik denk dat we deze VAR nu maar eens eindelijk motte verbannen naar het oud vuil want dit is (en Koeman zei het ook al) het betaalde voetbal helemaal naar de klote te helpen. Natuurlijk zijn er nu mensen die zeggen ‘ja Henk, maar was het andersom geweest had je dan ook zo gereageerd’.

Ja, opzeker had ik zo gereageerd, maar dan alleen met een glimlach denk ik en niet zoals nou zwaar vertieft. Want hoe vaak zijn we in het verleden nou al niet benadeeld door die VAR. hoe vaak zijn we niet de kuikenbak ingegaan door zo’n (vroegâh) in het zwart geklede blinde klootzak met een fluit in zijn bek….ook wel de twaalfde man genoemd. Nou en met die klote VAR erbij spelen we niet tegen twaalf man maar tegen dertien man.

Maar nu genoeg over het Oranje elftal, en ga ik morgen met treurnis in mijn flikker naar de mooiste Oranjestraat van Nederland, om te kijken hoe die jongens de straat weer omtoveren tot Marktweg. En echt eerlijk is eerlijk, als je waar ook ter wereld het over de mooiste Oranje straat verteld zeggen ze allemaal….o ja, wij weten waar die is in Den Haag Nederland.

Want niet alleen de bouwers van de mooiste Oranje straat wil ik complimenteren, ik wil wil alle Oranje supporters bedanken voor het Nederland positief op de kaart te hebben gezet waar ook ter wereld.

Verleden week vonden veel mensen die de column hadden gelezen dat ik wel een heel erg nette column had geschreven, en dat ik eigenlijk op niets te kankeren had. Maar daar gaan we maar weer verandering in brengen, hoewel het nog wel gerelateerd is aan het voetbal.

Ik zag vanmorgen op SBS 6 een reportage die was gemaakt op het Jonckbloetplein hier in Den Haag. Daar had een lieve Haagse dame met haar auto na de wedstrijd van het Nederlandse elftal die gewonnen werd, een paar keer luid toeterend het plein had overgestoken en daarbij uit het raam zwaaide met de Oranje vlag. Iedereen had plezier en het was ook gefilmd, en je kon zien dat ze nog vrolijk en lachend met onze Haagse Hermandad, ook wel wouten of kit genoemd stond te praten. 

Totdat Rina thuis op de mat twee maal een bekeuring aantrof, en wel voor het bedrag van 2 x € 309,- dus in het totaal  € 618,-  wegens het overdreven gebruik maken van de claxon, wat in Nederland ten strengste verboden is. Je kan mij niet kwaaier maken, omdat deze vrouw een keer uiting gaf aan haar vreugde gevoel kreeg ze een bekeuring.

Vertel mij dan is hoe het in godsnaam mogelijk is dat als Turkije een voetbalwedstrijd of een verkiezing wint, of dat de Marokkanen ergens iets mee winnen dat dan heel Nederland het mag weten door luid en overdreven te tutteren zonder daarbij lastig gevallen te worden door een stelletje overijverige staatspooiers in het blauw. Wat is het verschil tussen tutteren en toeteren buiten dan dat de een alles mag en een ander een paar forse bekeuringen krijgt.

Dat heet volgens mij meten met twee maten door de overheid, en ik vind dan ook persoonlijk dat deze dame van het Jonckbloetplein de bekeuringen moet worden kwijtgescholden.
En dan heb ik het eigenlijk nog niet eens gehad over die gasten die naar een Turkse bruiloft gaan, en die zeker een paar keer per maand hier langs mij huis rijden.

Hoe ik dat weet, nou gewoon omdat ik ik dan (nu wel) gek wordt van die herrie omdat er bij mij op de hoek van de straat een stoplicht staat, en die hele stoet van vaak meer dan tien auto’s constant aan het tutteren is zonder op te houden.

En zoals gewoonlijk als je de wouten dan nodig heb dan zijn ze er niet. Natuurlijk vond ik het wel gaaf want het is dan (ondanks het verbod in de wet) een uiting van vreugde, maar als Rina uit het Schilderswijk dan een keertje op haar toeter druk dan zijn de rapen gaar, en krijgt ze € 618,- aan haar broek….nee sorry maar dat is niet normaal, en ik hoop dat iemand mij dat nou eens haarfijn uit kan leggen.

Tot volgende week.

Groetjes van Henk Bres!!

Een gedachte over “DE ECHTE BRES COLUMN 26”"

  1. En dan heb ik het eigenlijk nog niet eens gehad over die gasten die naar een Turkse bruiloft gaan, en die zeker een paar keer per maand hier langs mij huis rijden.
    helemaal mee eens hoor dit ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven