DE ECHTE BRES COLUMN 38

Je kan lullen wat je wil maar als je de hele week kan gaan liggen en afvragen in je tuin en in hete zonnetje of onder de parasol omdat het te heet is waarover je je eigen deze week heb geërgerd, dat is toch lekkerder dan in de zeikregen en windvlagen binnen je eigen af te vragen waar ik mij aan heb lopen irriteren. Maar het kan dan een hele korte column worden. Aan alles wat ik heb gehoord, gezien en heb gelezen, wat een teringzooitje is het toch in de wereld niet te filmen.

Maar goed, ik moest van de week naar de dokter, en dit is echt gebeurd en niet te verwarren met “er komt een man bij de dokter”. Omdat ik een ruis heb in mijn oor aan de linkerkant, ik dacht kom laat ik effe vragen of de doktersassistent ze uit kan spuiten want er zal wel een lading bagger in zitten. Nou dat viel reuze mee en het was de moeite niet en zeker niet de oorzaak van die ruis met inmiddels een piep erbij.

Weer de dokter gebeld om er toch even goed naar te laten kijken door haar, want normaal vertrouw ik mijn Corretje tot op het bot maar nu gaf ze mij een raad die ze zogenaamd in “Oma’s oplossingen’ had gelezen. Iedereen weet dat ik instabiele benen heb en in een scootmobiel rij en thuis loop ik met een kruk want dat helpt enorm en ik kan dan weer wat beter uit de voeten zeg maar.

Nee, zeg ze met een uitgestreken smoel  “Henk je mot je hoofd helemaal op je schouder leggen, links dus en dan hard aan je oorlelletje trekken en op 1 been door de kamer gaan hinkelen”. Natuurlijk heb ik dat niet gedaan, en ik heb netjes gevraagd of ze wel goed bij haar paasei was. Want zie je het voor jullie, Ik hinkelend door de kamer op een been, oké misschien heeft Corretje en die oma gelijk en verdwijnt de piep en de ruis. Maar daar heb ik verdomd weinig aan met mijn gebroken benen en armen, gekneusde ribben en een brace om mijn nek, in een ziekenhuisbed met mijn benen in de lucht.

Nee ik luister altijd naar haar maar deze keer niet, toen ik het mijn dokter vertelde lag die in een stuip van het lachen en zij was toch blij dat ik gewoon naar haar was toegekomen. Nu afspraak met KNO arts in het Westeinde ziekenhuis en maar hopen dat die wel een goeie oplossing hebben wat het is echt zwaar kut om als ik mijn radio-programma aan het maken ben en ik hoor sommige mensen wel praten maar niet wat ze zeggen, maar ook daar komen we wel overheen want we blijven lachen.

Maar mijn hondje Jimmy heeft wraak genomen want die was van de week een dagje niet lekker en had per ongeluk in de kamer zijn behoefte gedaan terwijl hij dat in die 6 jaar dat hij bij ons gezinnetje hoort dat nog nooit heeft gedaan. Het was een dunne plak en doordat hij het s’nachts had neergelegd was er een hard laagje op gekomen en toen mijn Corretje dat met een plamuurmes op wilde pakken om in de keukenrol te doen en weg te gooien hoorde ik haar kokken als die kerels op de tv in die reclame waarin ze een baby een luier motte verwisselen.

Ik heb nu zomaar wat dingen opgeschreven die we hebben mee gemaakt in huize Bres, omdat er nog steeds niks deze hele week in de media is verschenen waar een mens een beetje vrolijk van word. Ja het enige is dat zoals gewoonlijk de miljoenennota weer is uitgelekt en wat ik daar dan van begreep is dat er weinig gaat veranderen, oké de overheid schiet de arme mensen te hulp. Wat ik niet geloof want wanneer heeft de heer Rutte zijn belofte doen nakomen, helemaal nooit !!!! En zolang de plaatselijke snackbar ’tHarretje in Poeldijk van eigenaar Marco Hartman een energierekening krijgt van € 50.000 in de maand die eerst € 1800,- € 3400,- toen € 5800 en nu dus € 50,000 is geworden met dank aan energieleverancier ‘Nieuwe Stroom’ en natuurlijk dit hele gore vieze stinkende pleuris Overheid.

Ik zou zeggen doe als ik nu noodgedwongen de mensen niet meer verstaat, want als je al die linkse kliek een paar weken niet meer hoort praten is wel een verademing, niet dat we er wat mee opschieten want eindelijk is het gewoon je kop in het zand steken en zijn alle gewone burgers die hard motte werken voor hun eurootje zwaar de lul….of we motte het niet meer pikken, maar dat zie ik helaas niet zo gauw gebeuren.

PS: Hier het uitlekken van de troonrede.

Tot volgende week

Groet van Henk Bres!!

6 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 38

 1. Top colomn weer Henk. Wat je oor betreft hoop ik dat ze er wat aan kunnen doen. Je hebt me wel even laten.lachen om je mooie verhaal. Dank voor je humor.
  Verder denk ik dat de pleuris nog wel uitbreekt in ons landje mensen blijven dit echt niet pikken.

  1. Ha die Christhel, graag gedaan , en jij denk het maar ik weet het bijna zeker dat er een keertje de pleuris uitbreekt…….kan niet uitblijven kanjer xxxx

 2. Henk weer een hele goeie column, wens je sterkte met je oor.
  Ja Henk het is een pleuriszootje waar je niet vrolijk van wordt.
  De elite zorgen goed voor elkaar, maar hier komt eerdaags een grote opstand mensen pikken het niet langer, om in de armoede te worden gegooid door VVD en D66 en al die extreem linkse clubs. ik zou zeggen met hooivorken en bijlen op naar Den Haag.
  Henk nog een fijne zondag samen met jou Corretje.

 3. Beste Henk,de uitbarsting van het volk staat er aan te komen, want het wordt nog erger, daar moeten we maar vertrouwen in hebben, waarom zouden de elite onze werknemers het beter mogen hebben, duurt niet lang meer tot iedereen in Europa helder gaan nadenken.
  beterschap met je oor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven