DE ECHTE BRES COLUMN 50

Ik heb het nou al zo vaak gezegd, en ik weet dat de mensen die van cultuur houden beter effe wat anders kunnen gaan doen dan deze column verder af te lezen want kunnen jullie de boogie woogie nog herinneren dat kut schilderij van Piet Mondriaan dat bestond uit pleisters en wat gekeurde papiertjes door elkaar gehusseld.

Boogie-Woogie


Ik ben daar toen met mijn Corretje heen geweest omdat ik in het echt wel eens een schilderij van 82 miljoen GULDEN (waarde 58 miljoen gulden) wilden zien, want dat had de ‘Stichting Nationaal Fonds Kunstbezit’ voor dat achterlijke plaatjes doek betaald. Nou ik heb nieuws voor jullie er is namelijk geen klote aan dat hele schilderij, want ik denk dat een aap, een olifant of een kind van drie jaar mooiere schilderijen maakt dan dit stuk simpel gezegd waardeloos stukkie papier.

Maar ja dat is een hele tijd geleden, en je zou toch denken dat na de reacties van de gewone mensen over de boogie woogie ze nooit meer zo’n dure waardeloze miskoop zouden aanschaffen. Nou dat klopt voor geen meter want Nederland wil nu een schilderij kopen (of is al gekocht) van maar liefst 175 miljoen EURO’S…..

Ja, jullie horen het goed een schilderij van maar liefst omgerekend in guldens zo’n slordige 385 miljoen guldens. Zijn ze nou helemaal van de ratte besnuffeld bij dit ministerie van Cultuur

Het heet *De Vaandeldrager* en is een zelfportret van Rembrandt uit 1636, en ik mot toegeven dat het wel wat mooier is dan die geile boogie woogie, maar dat er zo een Jezus groot bedrag aan vast zat mot ieder normaal denkend mens toch wel effe achter zijn oren krabbelen en zeggen *nee in deze moeilijke tijden waarin het volk honger en ellende heeft gaan we dit niet doen natuurlijk*.

Nee, en het ergste vind ik zelf mot nog komen want volgens de directeur van het Rijksmuseum Tacco Dibbits en ik citeer * Het is een uniek werk dat behoort tot de top tien van ‘zijn oeuvre’. (opgezocht ‘zijn werk’) *Het is diepgeworteld in de Nederlandse Cultuur en geschiedenis en symboliseert de rebelsheid van de schilder en zijn land*.

OKÉ, MAAR HOE ZIT HET DAN MET ONZE ZWARTE PIET…….. om maar eens een voorbeeld te noemen, straatnamen vernoemd naar helden die moeten veranderen. standbeelden die weggehaald moeten worden, de gouden koets die overgeschilderd mot worden. Ook dat is cultuur toch of zit ik nou weer fout.

Dat is wel goed want al deze dingen die ik nu net opnoem zijn unieke dingen die behoren tot de top tien van ons oeuvre, deze dingen zijn diep geworteld in de Nederlandse Cultuur en geschiedenis en symboliseert de rebelsheid van ONZE helden. Maar dat zal ze aan hun reet roesten want wat voor de elite oké is daar mag  het gewone gepeupel in de stront zakken.

En zo denk ik er over en ik wacht op de eerste linkse klootzak van de een of andere politieke partij die mij dit uit kan leggen. Maar ik kan jullie nou al zeggen dat dat niet gebeurd, ze sterven liever dan toe te geven dat ik gelijk heb. O nee wacht effe de mensen die gelijk hebben worden neergeknald en uit de weg geruimd.

Maar goed genoeg er over want ik word steeds pissiger, maar ja ik blijf nog wel effe niet in mijn hummetje want ik las van de week een berichtje op twitter. Dat een lieve moeder genaamd Joyce hele leuke jurkjes maakt voor haar 3 jarige dochtertje, helemaal niks mis mee toch maar toen haar 4 jarig zoontje ineens vroeg of hij ook in zo’n mooi jurkje naar school mocht zei ze *ja hoor, de Romeinen vochten vroeger ook in jurken* en besloot er maar een paar te gaan maken voor haar zoontje.

Nadat ze op het internet had gezocht vond ze enkel maar berichten van ouders van jongens die ook op zoek waren naar jurkjes voor hun zoontjes. Ik word hier helemaal niet goed van want als ik het internet een beetje afstruint dan krijg je allemaal van dat genderneutrale gezeik zo in de trant van * waarom mogen vrouwen enkel maar borstvoeding geven*  en dat soort slappe ge-ouwe teringhoer.

Ziek word je van al die achterlijke die vinden dat de kinderen het zelf willen, ja natuurlijk ieder kind wil ijsjes en snoep als avond eten maar daar ga je toch niet in mee met deze gekheid.

Moest vroeger van moeders in een jurkje naar school

Effe voor de duidelijkheid ik heb helemaal niks tegen mannen die in een vrouwen lichaam zitten en andersom maar doe dat dan als je 18 jaar bent, en ga niet als ouders die  kinderen het idee geven dat het normaal is dat jongens op hoge hakjes mogen lopen, met poppen mogen spelen, zich opmaken, of in jurkjes naar school kunnen gaan……..

Ik vind dat kindermishandeling en zou willen dat deze ouders worden aangeklaagd……mensen, mensen, waar en in welke tijd leven we toch, de mensen zijn krankjorum aan het worden, en ik ben zo blij dat ik godzijdank een stelletje hele lieve gewone normale ouders heb gehad. En niet zo’n Vega kreng als moeder die alleen nog maar afgelegd hoeft te worden of verkleed als kut staat te demonstreren op het Malieveld.

Bbbbrrrrrr…….

En ik een vader had die in lange of korte broek naar het voetballen ging inplaats van een mantelpakje, en lekker borreltje pakte in plaats van een roseetje. Gewoon dus lekker ouderwets, en zo ben ik opgevoed, en zo zal ik blijven tot aan mijn dood aan toe.

Tot volgende week,

Lieve groet van Henk Bres!!

2 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 50

  1. Een wereld column Henk helemaal waar het wordt steeds maffer hier p.s ik heb nog een paar jurken te koop .die zijn mij te klein HA HA geintje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven