DE ECHTE BRES COLUMN 40

MARIANNE EN FAUVE

We zijn het er toch met z’n alle over eens dat Nederland qua mentaliteit op het randje van de afgrond bengelt of niet soms?  Neem nou dat verhaal over moeder Marianne (63) met haar dochter Fauve (25) die nog effe vlug wat boodschapjes gingen doen bij de Albert Heijn op het stationsplein in Amsterdam. Ze nemen daar altijd de zelfscankassa en maakt daar bij een kleine vergissing, iets met een krop sla en een reep chocolade.

Maar goed op een lang verhaal kort te maken, toen ze hadden afgerekend werden ze tegen gehouden door een beveiliger die had geconstateerd dat ze hadden lopen pikken. Toen ze mee werden genomen naar een aparte ruimte en samen met de beveiliger en manager van de AH om de bewaking beelden terug te kijken zagen ze dat ze iets hadden  verwisseld en daardoor ook iets niet hadden afgerekend volgens de manager.

Ze moesten € 181,- boete betalen  en dat weigerde Marianne want ze had naar haar mening niks gestolen en zei, laten we dit opklaren en bel de politie maar. Nou het hele verhaal kun je (hier) lezen, dan weten jullie precies hoe het zit. Nou is mijn mening dat deze dames gewoon zwaar onterecht zijn behandeld, niet normaal meer.

Ik zweer het jullie, ik krijg dagelijks filmpjes toegestuurd van van die rif apen die die over de schappen van het varkensvlees heen pissen in de supermarkt, van lui bij bij de MC Donalds die proberen patat te stelen en daarbij de werknemers ondersteboven gooien en lachend zonder te betalen weglopen alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Ik zie die smerige apen (heb hier geen andere woorden voor) gewoon hele schappen leeg gooien, broodjes uit de vitrine halen en opvreten zonder te betalen.

En je geloofd het of niet geen beveiliger, geen manager van het filiaal te bekennen. Natuurlijk hebben deze mensen ook angst voor hun hachje maar om dan zo op te treden tegen twee dames die een foutje maken per ongeluk vind ik een grote en grove schande en die lui motte hun ogen uit hun kop schamen. Ik weet dat er mensen zullen zeggen “ja maar Henk die mensen hebben honger” en hebben een hele slechte jeugd gehad.

Nou dat gaat er bij mij niet in hoor en als het andersom was geweest dat deze twee Nederlandse dames hadden lopen roven en stelen de onze kanspareltjes hadden er ongeluk een foutje begaan, had ik precies ook zo gereageerd als nou. Ik vind dat deze beveiliger en manager gelijk motte worden ontslagen, WAAROM, nou gewoon omdat deze twee helemaal geen enige mensenkennis bezitten. Ik heb dertien jaar op de taxi gereden s’nachts hier in Den Haag, en op een gegeven moment kan je het kaft wel van het koren onderscheiden….maar nogmaals dan weet en kan je je pappenheimers en dan handel je daarna.

Ja, en wat mij ook hoogt verbaasde deze week is dat politieke gesteggel waar ze hier in Den Haag zo verschrikkelijk goed in zijn inplaats van koppen met spijkers te slaan. Ik mot eerlijk zeggen , ik heb niet zoveel verstand van politieke regeltjes en verdragen, ook omdat die mij eigenlijk niet zoveel interesseren.

Maar het VN vluchtelingenverdrag en dan met name “Artikel 44. Opzegging” dat schijnen wij  gewoon te kunnen opzeggen, en dus eigenlijk kan Nederland dan volgens mij zelf beslissen wat het met de vluchtelingen/gelukzoekers kan doen en laten.

Hier een citaat:

1 “Elke Verdragsluitende Staat kan dit Verdrag te allen tijde opzeggen door middel van een kennisgeving gericht aan de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties”.
2 “Een dergelijke opzegging wordt voor de betrokken verdragsluitende staat van kracht een jaar na de datum waarop zij door de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties is ontvangen’.
3 “Elke staat die een verklaring of kennisgeving heeft gedaan krachtens artikel 40 kan op ieder tijdstip daarna, door middel van een kennisgeving aan de Secretaris- Generaal van de Verenigde Naties, verklaren dat het Verdrag niet langer van toepassing zal zijn op dat grondgebied, een jaar na de datum van ontvangst ervan. van de kennisgeving door de secretaris-generaal. (Bron ON).

HET ARTIKEL 40!!!!

Nou ben ik niet de slimste, maar als ze dat nou een jaar geleden hadden gedaan dan hadden we volgens mij makkelijker met het vluchtelingen probleem om kunnen gaan en waren zeker de helft van die kanspareltje er al uit gepleurd…..maar ja wie ben ik??


Tot volgende week allemaal.

Met vriendelijke groet van Henk Bres.

Een gedachte over “DE ECHTE BRES COLUMN 40”"

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven