DE ECHTE BRES COLUMN 33

Hier dan weer een nieuwe column, en ik wil graag wat van jullie weten want ik heb het idee dat het de spuigaten uitloopt gezien de toename van straatroven, aanrandingen en vooral gewelddadige woning overvallen, berovingen vaak met wapens, en ook plofkraken, en noem maar op. Waar je ook hoort of kijkt het is en wordt steeds gewelddadiger, niet alleen in Nederland maar ook in de ons omringende landen.

Hier is mijn vraag aan jullie, vinden jullie dat iedere Nederlander het recht heeft om een wapen (pistool of revolver) in huis te nemen (niet om er buiten mee te gaan lopen zwaaien) maar gewoon om jou en je gezin te beveiligen. want zeg nou eerlijk als je lekkâh ligt te luimen en je hoort ineens gestommel in je voorkamer of waar dan ook dan kan je van mij aannemen dat die grafbakken niet op de koffie komen om half vier in de nacht.

Ook zal ik dan wat in Duitsland al mag van de wet, een paar busjes pepperspray of andere teringzooi (ook verf is een goed idee lijkt mij) wat er uitspuit in huis willen nemen, gewoon om de dames die zoals in Utrecht van de fiets werden afgetrokken en betast, gelijk die ogen van zo’n gevaarlijke randdebiel te kunnen dicht spuiten.

Een alarmpistool of een teaser lijkt mij ook een goeie oplossing….ik denk dat zeer zeker de vrouwen in Nederland zich stukken veiliger zouden voelen, en met een gerust hart weer een rondje kunnen gaan joggen, of na een avondje stappen weer alleen naar huis toe durven.

Nou komt mijn echte vraag, kunnen we niet gewoon de vuurwapen wet herinvoeren en het 2de amendement rechten en herstellen want ik las op X een berichtje dat het Nederlandse volk nooit had moeten toestaan dat die rechten afgepakt werden.

Want en vergeef mij mijn domheid als ik het mis heb, voor 1919 mocht je hier in Nederland volgens mij gewoon wapens dragen en het werd verboden door de regering om de positie van de overheid veilig te stellen.

Dus volgens mij bestaat er dan ook een mogelijkheid om dat verbod weer ongedaan te maken toch…..ik zou in ieder geval een stuk rustiger slapen met een blaffer onder me kussen of in het nachtkastje of niet soms??

En o ja nog effe een leuk dingetje waar ik heb zitten hinniken van het lachen (tranen met tuiten) echt waar. Bij mijn buren zijn ze die voegen aan het weghakkûh/slijpen of hoe je het ook noemt, en ze vroegen toestemming om een gedeelte van de steiger in onze tuin te mogen zetten, altijd goed natuurlijk want we gaan gelukkig goed om met onze buurtjes. toen de steigerbouwers klaar waren met hun werken naar huis toe waren, zag ik een hamer liggen die ze waren vergeten.

Ik heb dat bedrijf gebeld en verteld dat die hamer er nog lag, geen probleem zeiden ze bedankt voor het bellen en er komt morgen iemand langs om hem op te halen. De volgende dag had ik de hamer al ik de voorgang gelegd. Maar Corretje neemt ook altijd pakjes aan van de buren, omdat die vaak weg zijn of aan het werk.

Maar we zaten in de kamer toen er werd gebeld, en ik een vent voor de deur zag staan, Corretje was net alles aan het schoonmaken want met dat hakkûh heb je een stofzooi in huis dat wil je niet weten. Toen ik haar riep “Cor er staat een vent voor de deur, die komt die hamer ophalen” (Corretje loopt namelijk sneller dan ik met me stok).

Dus ze komt bezweet en hard aan lopen, rukt de deur open, en met haar bezwete kop zei ze ja. Ik heb nog nooit een pakjes bezorger zo zien schrikken, een pakje voor de buurvrouw zei hij zielig en benepen, Corretje vroeg nog “hebbie voor mij geen pakkie”, nee mevrouw, maar ik hoop dat er volgende week wel een pakje voor u bijzit…..en hup, hij wist niet hoe gauw hij de pleiterik moest maken.

Ik zag het allemaal gebeuren en lag in een deuk….ze zeg wat zit je nou te lachen….ik zeg dus tegen haar wat denk je nou zellûf dat die man bij ze eigen heeft gedacht. Hij komt een pakje bezorgen voor de buurtjes, dan word de deur open gerukt door een rood bezweet wijf met een grote klauwhamer in haar handen, en die vraagt wat mot je…..we hebben tot diep in de avond nog liggen gieren van de lach. Met natuurlijk onze excuses aan die aardige postbezorger.
😂😂😂😂

Tot volgende week allemaal.

Met vriendelijke groet van Henk Bres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven