DE ECHTE BRES COLUMN 27

Handgranaat


Het is nu een mooie zondagmorgen en ik dacht het lekker rustig aan te doen, beetje relaxen in mijn mooie tuin heerlijk. Maar iemand daarboven had hele andere plannen met mij en dat zal ik jullie vertellen. Vanmorgen zo rond zes uur gingen Jimmy en ik heerlijk onze ochtend wandeling maken, terwijl ik in mijn park (zo noem ik het) rond reed op mijn scoot zag ik iets leggen wat ik eigenlijk al twee dagen had zien liggen.

Het had de vorm van een handgranaat, en ik had dat ding al twee dagen zien liggen maar dan lig ik s’avonds in mijn nest te malen zo van stel je voor dat het een echte is dan is dat ding levens gevaarlijk en kunnen er ongelukken gebeuren. Maar goed ik reed er vanmorgen dus weer langs, en Jimmy wilde zijn poot optillen toen ik hem wegtrok, want ik vertrouwde dat ding niet. Er lopen daar ook vossen, het ding zag er oud uit dus ik dacht misschien een ouwe handgranaat uit de oorlog die Reinaert de vos misschien heeft opgegraven (je weet het maar nooit) want hoe zou het er anders komen.

Ik dacht op de terug weg als ik thuis ben ga ik de wouten maar bellen, zo gezegd zo gedaan en ik een paar nummers gebeld van de politie maar die deden het niet dus toen maar 112 gebeld. Die kreeg ik wel te pakken en ze bedankte mij voor de melding en gingen er naar kijken, ik werd een half uurtje later terug gebeld door onze vriendelijke wijkagente die mij vertelde dat er (na het sturen van een fotootje van dat ding) er een team naar ging kijken.

Tien minuten later werd ik weer door haar terug gebeld dat ze naar de plek onderweg waren maar dat de exacte locatie moeilijk te vinden was dus ik hub lekker met mijn scoot naar de ingang van (mijn
🙂) park gereden, op de hoek van de straat stonden ze al te wachten. Ze reden achter mij aan naar de ingang en terwijl ik stopte en deze twee kanjers uitstapte riep er echt zo’n Hagenees *Hebbie te hard gereie vrind*.

Maar goed na een behoorlijk wandeling waren we op de plek waar die zogenaamde handgranaat lag, na verschillende opties en conclusies en hebben ze heel voorzichtig gekeken daarna hem opgepakt en…..het was geen granaat maar het leek er wel op en na verder onderzoek bleek dat ding van piepschuim (zie foto hierboven) te zijn.

Dus gelukkig loos alarm, en na het vragen of ik nou de hele week met klootzak op mijn voorhoofd moest rijden werd hartelijk gelachen en gelukkig nee gezegd *dat hoefde niet* maar ik voelde me eigen wel een lamlul.

Nou ja, en verder deze week heb ik me eigen weer aan meerdere dingen lopen ergeren, maar omdat deze column toch over de politie gaat mot mij toch wat van het hart. Het gaat namelijk ook over een agent Norbert S, deze agent is ook actief voor de PVV en is op staande voet ontslagen omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan discriminatie en dergelijke.

Haatzaaien, en weet ik het allemaal nog meer op X en Watsupp niet te geloven. Nou dat doe ik dan ook niet omdat deze Norbert heeft zijn sporen verdient bij de politie na 25 lange dienst jaren. Wat deze man in die jaren allemaal heeft mee gemaakt, misschien mag hij zich dan in de ogen van de top van de politie (die zich rot motte schamen) ietwat hard uit de hoek komen, Nee, laat ze gaan kijken, en onderzoeken of deze politieman wellicht de waarheid heeft gesproken……

Ik kan jullie verzekeren dat er geen betere, ervaren wout bestaat als Norbert, en inplaats van dat die klootviolen die omhoog gelikte staatspooiers die de hele dag achter een bureautje zitten gebruik maken van zijn 25 jarige ervaring…..nee wat doen ze ze ontslaan doe goeie wout, ik kan mij voorstellen dat zijn collega’s agenten flink balen.

Weten jullie waarom ik dit nou weet, omdat Norbert S een goeie vriend van mij is die ik al heel wat jaartje ken, die nooit met mij over politie zaken praten, gewoon omdat zijn werk heilig voor hem was, en hij zich jaren heeft ingespannen om de burgers te helpen….voor wat het waard is, ik ben trots op je Norbert. Ga zo door met wat je altijd heb gedaan, en ik ben blij dat ik je mijn vriend mag noemen…….


Maak Nederland weer Nederland

Tot volgende week.

Groetjes van Henk Bres!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven