25 maart 2018

Hee Bres!

Allereerst gefeliciteerd met je verkiezing, ik ga er van uut dat die eerlijker ging dan die van die nachtburgemeester in dat Den Haag van jou maar dat is al snel hee. Maar zeg eens, mollige Eminentie, heb je nu dan op joen oude dag een betaalde baan? Gadverdimm'n het mot niet gekker word'n hee! Ik wens je veul succes en niet stiekem op de bill'n tikk'n van pony Krikke hee, al ben je nog zo'n dier'nvrind.Past jouw wat gezette onderrug wel in 1 zetel trouwens?

Ev'n wat anders: na alle aanslag'n door die laffe anti-spek figur'n vrees ik veur mijn eig'n lev'n. Jazeker en gewis, er benn'n namelijk stropdass'n die mijn familie tot sap will'n pers'n. Biet'nsap is zeer gezond en wordt angerad'n voor een stramme pielemuis en sublieme eierstokk'n zo zegt men. Intuss'n moet ik op mijn tell'n pass'n..ja de sam'nleving wordt steeds wilders.

Heb je  trouwens gehoord, pezig raadslid, dat vanaf de zomer  buit'nlanders niet meer in de Grote Marktstraat in dat Den Haag mog'n fiets'n? Het is dan verbod'n voor snorfietsers dus de Turk'n, Marokkan'n en alle andere snordragende mann'n en vrouw'n om daar nog te kom'n. Me dunkt dat Sylvana weer helemaal uut de gestoorde bol gaat omdat haar katoenplukkers helegaar geen fiets hadd'n. Gadverdimm'n, wat een eendekweker! Ik moet trouwens op mien woord'n lett'n want anders kom ik nog in het gevang, en zit dan in dezelfde bajes als meneer Holleeder. Die zit trouwens in de neusvleugel van de gevangenis vertelde men mij.
Nou Bres, mien jong, organiseer jij de intocht van de Sint, dan kom ik met de trekker de haatzaaiers stopp'n. Laat Den Haag maar lat'n zien wie er in Nederland de dienst uutmaakt!
In Drenthe zegg'n we altied:

Is het zwien een zeurende klagende minderheid
Dan zorgt de boer dat hij als eerste bij de slager leit!

Groet'n uut Drenthe!