4-3-2018

Heeee Bres!,

Heb je het gehoord Bres, dat de anti-rookmensjes weer wat nieuws hebb'n? Jazeker en gewis, na het zeur'n over de sigarett'n en sigar'n terwijl ze zich wel lat'n pijp'n, hebb'n de rookhaters weer ergeniss'n. Men kan plotseling niet meer de straat op omdat er mens'n benn'n die een houtkachel hebb'n, uiteraard ben je natuurlijk een eendekweker als je nat hout op het vuur dondert maar da's anders. Vreemd allemaal want ik hoorde een longendokter zegg'n dat er door hout te brand'n stof vrij kwam: 'fijn, stof ' zei hij dus zo erg kan het niet wez'n dunkt me. Ach het is gewoon weer een spel van de overheid want op hout zit geen accijns en daar verdien'n ze niks aan en  bij de oudejaarsvur'n stond'n die astma's vooraan. Astma's zijn dus de moeders die later de as opruim'n, dat je dat ev'n weet.

Wist je trouw'ns dat we weer gediscrimineerd word'n, mollige vrind? Jazeker en gewis want er kom'n steeds meer vakantiepark'n die allenig voor moslims benn'n. Op zich niet erg natuurlijk want wie wil er nou de hele tijd naar jankende mann'n in een torentje luister'n, naar vrouw'n in een tafelkleed met een snor kiek'n of in de herrie zitt'n van een workshop zelfontsteking? Ach het is straks nog zo dat in Disneyworld Mikkie de muis een baard heeft, Donald de Eend zo'n mann'njurk draagt en de zware jong'ns imam benn'n...gadverdimm'n, wat een eendekwekers!! Zet die gast'n achter een hek en laat de natuur zien wark doen zeg ik!

Heb jij trouwens je belastingpapier al ingevuld trouwens, want jouw gewicht belast nogal het een en ander hee. Spiertaks bedoel ik dan natuurlijk hee. Ik word gek van die gast'n: ze vull'n van alles in, ze wet'n hoe vaak je karbonades eet, waar je spaarcent'n benn'n en hoeveel land je hebt. Toch wil men ev'n lat'n zien dat jij het mag aanvull'n in de hoop nog meer te kunn'n plukk'n van je. Zou het help'n om gewoon de bankrekenings op te zegg'n en de pinpas te verbrand'n? Geen wrijftelefoons meer? Wat zou er dan gebeur'n? In Drenthe zegg'n we altied:

De Roverheid laat de boer'nmens'n pas in vrede lev'n
Als alle cent'n en spull'n verplicht vrijwillig zijn afgegev'n

Groet'n uut Drenthe!