4-2-2018   

Heee Bres,

Zo, oude smurf, je hebt geluk dat ik er ben want ik kom net van het feest van Beatrix, man dat was een mooie verjaardagspartij! Duur et'n en drink'n, dat wel maar mien God wat een saaie mens'n daar, ook nog dom want men dacht dat ik uut Groning'n kwam. Gadverdimm'n wat een eendekwekers! Maar verdomd groot hoor dat paleis, ik dacht dat ik in een zaal alleen stond te prat'n met meneer Paul van Vliet maar ik bleek in de schoonmaakkast te staan en stond teg'n een mop aan te lull'n. Tja, op mijn leeftijd zie je alles ook niet te goed meer na een fles bubbelspul!

Heb je ook gehoord van dat geneuzel over een donorwet? Da's me gadverdimm'n ook wat moois: als je een orgaan nodig hebt kost dat 10-duizend'n euro's maar als je wat wil gev'n krijg je niemendal! Het is net als bloed gev'n: dat levert ook niks op maar kost toch geld. Me dunkt dat de ziekenhuis her'n goed verdien'n aan die orgaanhandel! Nou, van mij krijg'n ze niks hoor: ik wil niet dat mijn darm'n straks gevuld word'n door poep van een bankdirecteur of zowat! Nou...niks.....mijn pielemuis kunn'n ze wel krijg'n: als ze die een mooi pak aan doen kan ie zo de baas word'n van de Posthoorn in dat Den Haag van jou!

Over dat Den Haag van jou gesprok'n, men wil 25000 huiz'n energie-neuktraal mak'n. Geen idee wat ik daarbij moet denk'n maar het schijnt dat het onder ander'n met energie van winderigheid te mak'n heeft maar dan zonder gas....volgens mij kan dat niet toch? Dat zou hetzelfde zijn als Koos Alberts de marathon lat'n doen zonder karretje. Misschien dat die spiegelplat'n die men op het dak krijgt gratis benn'n want die rommelpot is niet te betal'n. Bovendien, net als je winst gaat mak'n gaat de troep kapot en moet je nieuw kop'n. In ieder geval zullen de fabriek'n die gasfornuiz'n mak'n en verwarmingsketels er niet blij van word'n en zull'n veel mens'n op de kei'n kom'n te staan.
In Drenthe zegg'n we altied:

Bewaar de scheet in plastic zak of goede tas
Zo kookt u gratis en voor niets op het eigen bio-gas!

Groet'n uut Drenthe!