01-04-2018

Hee Bres,

Heb je dat gehoord, mollige kameraad, dat de kruidenierswinkels weer zijn leeggekocht door de vretende menigte? Jazeker en gewis, we mott'n weer verplicht gezellig wez'n gadverdimm'n! Naar goed gebruik hebb'n ook de wijsneuswijv'n zich bemoeit met het et'n. Zo mog'n we niet meer goermett'n wegens fijnstof en dat je teveel vlees vreet. Ook mog'n we geen koffie of iets wat gefrituurd wordt want dan kan je weer ziek word'n. Vervolgens blijkt koffie weer gezond te wez'n omdat je er blij van wordt maar dan wel drink'n zonder melk en suiker want dat is weer slecht. Wanneer stopt dat doffe gelul toch eens van al die wiev'n waar geen vent een harde pielemuis van kriegt? Gadverdimm'n wat een eendekwekers!

Wat mooi nieuws is vind ik , is dat er in Eindhov'n eindelijk eens iemand is opgepakt door de veldwachterij voor het in de afvalcontainer gooi'n van haar hondje! Mooi wark! Zo'n wicht verdient een schop met de klomp in de kano om te beginn'n gadverdimm'n! Volkom'n terecht dat de politie daar de tijd aan spendeert in plaats van te zoek'n naar criminel'n die mekander afknall'n want zo is de natuur nu eenmaal: ze herstelt haar eig'n fout'n hee!

Heb je trouwens op de beeldbuis weleens gekek'n naar de bekende Nederlanders die gaan klei'n met zijn all'n? Nou ik hoef dat niet te zien hoor, zeker niet die vreselijke Kim Köttekop of hoe ze het'n mag, wat een draak van een wief! Maar daar gaat het nu ev'n niet over Bres. Ik bedoel : als we nou al gaan zitt'n kiek'n naar mensen die zitt'n te klei'n dan is het peil van tv wel erg gezakt, of nait? Hoe het ook zij, ik vind het onsmakelijk om naar kak te kiek'n in kleur en HD!  Doe mij maar een paar flinke titt'n, wat jij!
In Drenthe zegg'n we altied:

Zou stront zo mooi zijn van het zwien
Dan zoud'n we het bij het Paasontbijt op tafel zien!

Groet'n uut Drenthe!