Mijn Eigen Column

Corona, corona, corona, corona......je hoort de hele dag niks anders. Op tv, radio, internet, Facebook, twitter en alle media op je telefoon en ik word daar niet goed van, erger nog ik word er doodziek van. En dan meen ik echt ziek want ik weet niet hoe het bij jullie is maar bij mij is dat echt zo. Ik zal wel weer een apart geval zijn, maar zie ik iemand op tv die het stikkend benauwd heb dan krijg ik het ook benauwd enkel door er maar naar te kijken.

En dan zie ik weer de ic's in verschillende landen dan denk bij me eigen ik heb ook koorts of ademhalingsmoeilijkheden of wat dan ook. Gek word ik van me eigen, en ik heb dan ook besloten om geen nieuws meer te kijken, maar aangezien ik een nieuwsjunk ben, en mijn Corretje de baas is in huis weet ik zeker dat we trouw iedere avond tijdens het eten gewoon het journaal gaan zitten kijken.

Ik heb ook altijd het geluk dat ik net een hap van mijn bami met pindasaus (smaakt heerlijk maar ziet er niet uit op je bord) je dan verdomd die reclame krijgt van die vaginale schimmel. Dan mot je maar niet met het bord op schoot eten en die televisie uitpleuren, hoor ik jullie al zeggen maar dat is geen optie want we zijn het al jaren zo gewend en om nou iedere dag onze hangoor tafeltje te pakken schiet ook niet op. Dat heb je er van als je van je eettafel een radio-studio maakt.

Ja, en dat zelfde geld voor het naar buiten gaan, iedere dag heel vroeg op om met Jimmy naar het veldje (7 uur) gaan dan kom je maar een paar mensen tegen (gelukkig steeds de zelfde). maar sinds Jan Boon en ik sinds verleden week een akkefietje hadden rij ik als ik naar buiten ga met een mondkapje op. Jan Boon en ik staan altijd effe gezellig te praten ook nog met Jacqueline terwijl Jimmy met hun hondjes Lola, Dinky en Dempsie loopt te ravotten.

Maar goed Jan en ik waren vroeg en stonden gezellig stoere taal uit te slaan toen er ineens een dame van Surinaamse afkomst aankwam en voor dat we het eigenlijk zelf besefte flapte Jan eruit hè goedemorgen daar heb je Sylvana ook. De vrouw kwam terug lachend terug lopen en voordat ze bijna bij ons was begon zij te schreeuwen dat ze corona had, tot twee keer toe riep ze hard ik heb ook corona. Nou was het misschien een geintje of wraak van haar maar ik ben toch wat voorzichtiger geworden vandaar.

Ook een van de reden was dat ik hoorde dat het in Duitsland verplicht is om een mond kapje te dragen, en hier in Nederland zegt de overheid dat het niet belangrijk is en het een gevoel van schijnveiligheid geeft.
Maar ik heb Mark Rutte en zijn treurwilgen nog nooit geloofd, en ik ga precies NIET doen wat hun aanraden, want ik ben er wel een beetje achter dat ze ons (ouwetjes) het liefst dood willen hebben om de een of andere reden, kijk maar naar zijn beste vriend Jort Kelder met zijn uitspraken (ook zo'n lekker licht in de duisternis).

Ja, en voor de rest heb ik eigenlijk in mijn vorige column al aangehaald, ik irriteer me eigen verschrikkelijk aan de mensen in het Zuiderpark hier in Den Haag die geen rekening met een ander houden en gewoon met elkaar sporten daar en BBQ'en. En zolang die wouten of handhavers (waar ik me eigen ook aan irriteer) die lamlullen niet aanpakt door bekeuringen uit te schrijven of er effe met de lange lat overheen blijf ik me eigen ergeren.

Lieve mensen ik vraag het voor de duizendste keer neem a.u.b die anderhalve meter afstand in acht, draag een mondkapje en alleen de deur uitgaan als het nodig is en bij thuiskomst gelijk je handen wassen, nogmaals A.U.B. doe dat, het kan mensenlevens redde.

Ik hoop jullie volgende week allemaal weer gezond en wel weer te horen op de soc media, en denk goed aan je liefhebbende en naaste want ik denk helaas dat we een tijd gaan krijgen dat we voor ons zelf gaan motte zorgen (wat al grotendeels gebeurd dankzij de vrijwilligers en mensen die vanuit een goed hart andere helpen) omdat de regering best wat steken laat vallen in mijn ogen. Al zullen dat weer een hoop mensen het niet met mij eens zijn, vooral de VVD stemmers.

Ik wens jullie een stay strong toe, en hou elkaar in de gaten.

Tot volgende week.

Groetjes van Henk Bres!!!!